Acum citesti
ProBikeAddiction a lansat joi un ghid de trasee cicloturistice din zona Moldovei

Ghidul de trasee cicloturistice marchează încheierea proiectului “Cicloturismul ca soluție” finanțat prin proiectul „Idei din Țara lui Andrei” și reprezintă totodată și primul pas de continuare a acțiunilor din inițiativă. Ghidul poate fi descărcat gratuit de pe www.probikeaddiction.ro.

cicloturism
Unul dintre cele 10 trasee incluse în ghidul întocmit de ProBikeAddiction

„Când am depus proiectul ne-am asumat un pariu îndrăzneț acela că vom putea duce turiști în zona săracă a Moldovei, zona despre care, la prima vedere am putea spune că nu are nimic de oferit. Mai mult, am reușit să ne depășim previziunea făcută la depunerea proiectului – de a încuraja cel puțin 60 de persoane să meargă în turele de cicloturism organizate de noi în zona GAL Ștefan cel Mare. Doar în tura de la Comarna ni s-au alăturat 50 de persoane. Ne bucurăm de asemenea nespus de cât de mult au fost apreciate turele de cicloturism în familie”, a declarat Ioana Popa, cofondator ProBikeAddiction.

E important de subliniat că ghidul nu reprezintă punctul final al proiectului, ci punctul de dezvoltare a acestuia. Folosind ghidul, oricine va putea practica cicloturismul în zona GAL Ștefan cel Mare, care cuprinde 14 comune din județele Iași și Vaslui.

„Ghidul preia din toată experiența noastră de 9 luni, timp în care am făcut atât ture ghidate de cicloturism, cât și ture de explorare, și marchează cele mai importante 10 trasee tematice la care ne-am putut gândi. Desigur, traseele se pot combina – lungi sau scurte, după bunul plac și după experiența pe care o are fiecare”, a completat cofondatoarea ProBikeAddiction.

ProBikeAddiction își dorește astfel să ofere o alternativă la plimbările prin parc cu bicicleta, alternative care să fie la îndemâna tuturor. Lungimea unui traseu depășește 30 de kilometri de cele mai multe ori, deoarece au fost construite pornind din Iași, Negrești sau Vaslui, însă se poate ajunge cu trenul sau cu mașina mai aproape de obiectivele prezentate. „Vă încurajăm să descoperiți frumusețea României pe bicicletă. Acest ghid sperăm să vă ajute. De asemenea, vă invităm în turele ghidate de cicloturism pe care le vom organiza și nu veți avea nevoie decât de bună dispoziție, pentru că de asistență tehnică, rutieră, fotografii și traseu ne vom ocupa noi”, încheie Cristian Amariuței, cofondator ProBikeAddiction.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 2 =