Acum citesti
Traseu cicloturistic prinde formă la Iași

Asociația ProBikeAddiction va marca primul traseu de cicloturism în zona Miroslava, în Pădurea Uricani, la doar 10 minute de mers cu mașina de Iași pentru a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber ieșenilor care își doresc să pedaleze în siguranță.

iasi

Ideea marcării unui traseu destinat parcurgerii sale pe bicicletă le-a venit celor de la ProBikeAddiction pornind de la o întrebare primită des la atelierele săptămânale de învățat mersul pe bicicletă: „Eu unde pot pedala în Iași?”. Posibilitățile sunt reduse și mulți dintre potențialii cicliști sunt descurajați de nesiguranța de pe șosele și volumul mare al traficului. „Proiectul “Descoperă Codrii Iașiului pe bicicletă” vine astfel că un raspuns la nevoile iubitorilor de mers pe bicicletă și face parte dintr-o serie de acțiuni ample gândite de ProBikeAddiction care au drept scop promovarea ciclismului prin folosirea bicicletei atât ca mijloc recreațional, cât și ca mijloc de transport. În plus, din experiență știm că cicloturiștii sunt motivați de un mix de elemente: natură, oportunitatea de a se relaxa și de a se socializa. De aceea, noi organizăm periodic ture ghidate de cicloturism „, a declarat Ioana Popa, președintele Asociației ProBikeAddiction.

Pentru proiectul „Descopera codrii Iasului pe bicicleta” a fost necesara gasirea unui traseu accesibil astfel incat sa nu puna dificultati mari de parcurgere inclusiv pentru familii cu copii si in acelasi timp sa fie aproape de municipiu. Cadrul natural este deosebit – traseul va parcurge rezervatia naturala de tip forestier Padurea Uricani , cu o suprafata de aproximativ 70 de hectare. Cel mai des intalnite specii de arbori sunt stejarul, artarul si teiul argintiu. „Traseul va oferi satisfactii vizuale deosebite, inclusiv o panorama mai putin cunoscuta asupra Iasului”, a declarat Cristian Amariutei, cofondatorul ProBikeAddiction. In plus, in apropierea traseului marcat care va fi inaugurat in luna aprilie, cicloturistii vor putea admira palatul Sturdza, monument istoric de arhitectura nobiliara din secolul al XVIII-lea, care in prezent gazduieste Muzeul de Etnografie.

De asemenea, având în vedere că lucrările de marcare sunt încă în curs, orice ajutor din partea voluntarilor este binevenit. Mai multe detalii despre proiect și despre activitatea Asociației pot fi găsite pe site-ul ProBikeAddiction.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 11 =