Inregistrare | Autentificare | Parola uitata?                                           
Soluții pentru protecția cadrului
Când vine vorba de protejarea cadrului, ai la dispoziție mai multe soluții pe ...
Ce poți face dacă ți-a fost furată b...
„Piața” bicicletelor furate din România e o realitate perenă și, chiar d ...
Care este MTB-ul ideal pentru România?
Așa cum mulți au experimentat pe pielea lor, poți străbate munții cu orice ...

FreeRider.ro > Noutati > MTB > MTB intalneste motocross : HaiBike Xduro


MTB intalneste motocross : HaiBike Xduro

Free Rider 6 October 2010 3

Haibike a prezentat un model care a starnit mult interes din partea vizitatorilor la editia din acest an a Eurobike. Este vorba de modelul “electrificat” eQ Xduro FS, o bicicleta hibrid ce reuseste sa “imbine sportivitatea unei biciclete de munte cu dinamica unei masinarii de motocross”, asa cum declara producatorul.


Motorul este plasat central, foarte jos, pentru a imparti masa in mod optim si pentru a oferi stabilitate bicicletei pe trasee. Fiind o bicicleta full suspension, aceasta se preteaza la trasee montane fiind potrivita atat pentru probe de all mountain cat si pentru diverse trails-uri.


Responsabil pentru punerea in miscare a bicicletei este, pe langa forta biciclistului, noul motor pentru bicicletele electrice de la Bosch. Rezultatul este o bicicleta e-bike offroad care marcheaza lansarea unui nou segment ce promite sa devina foarte atractiv.


Tot la standul Haibike a putut fi admirat si noul model Heet. Este un full suspension cu cadru realizat din carbon si cu o cursa de amortizare a basculei de 155 mm. Cadrul cantareste doar 1980 de grame cu tot cu “shock”-ul furnizat de Fox, iar bicicleta complet echipata pune pe cantar doar 11,3 kg, in marimea 42.


Pe piata vor fi lansate trei versiuni distincte, dintre care modelul Heet SL reprezinta entry-level-ul gamei si are un pret de pornire de 3.500 de euro.
Rămâi la curent cu ultimele noutăți. Abonează-te la newsletter!

Ai intrebari despre biciclete sau componente? Le asteptam pe forum !

3 comentarii »

  1. bog1dan 6 October 2010 at 2:58 pm -

    Unde sunt facute aceste Haibike ? Ce e cu ei ?


  2. Free Rider 6 October 2010 at 3:09 pm -

    Salut! Sunt o compania din Germania, foarte cunoscuta in Europa si fac parte din Grupul Winora. Poti accesa site-ul aici : http://www.haibike.de – au castigat ceva premii de design dar si unele nominalizari. Sunt recunoscuti pentru calitatea cadrelor din carbon si pentru greutatea foarte scazuta a bicicletelor de Cross Country si Marathon.


  3. Andrei 11 November 2010 at 6:50 pm -

    Eu am un Haibike cumparat in 2009 din Romania. Sincer sa fiu sunt foarte multumit de ea. Pacat ca romanii nu au deschidere si catre alte marci decat Cube, Merida, Magellan.


Lasa un raspuns »
*