Acum citesti
Haibike: ofensiva bicicletelor electrice

Nu cred să existe un producător care să ofere atât de multe biciclete electrice precum Haibike. Practic, există un e-bike pentru orice: Cross Country, All Mountain, Enduro, Downhill, cursieră sau oraș, în total, nu mai puțin de 39 de modele. Ce-i drept, germanii au pus un accent puternic pe modelele de enduro și downhill, acestea aflându-se în lumina reflectoarelor încă de anul trecut, când Haibike a luat foarte în serios acest segment. Desigur, producătorul are și alte noutăți, însă acestea sunt cele care țin prima pagină a revistelor. Să vedem despre ce este vorba.

Cap de listă este din punctul meu de vedere modelul Xduro Fullseven Carbon Ultimate, un full-suspension electric cu un cadru realizat integral din carbon. Inclusiv roțile, tija de șa, pipa, ghidonul sau angrenajul sunt din carbon. Greutatea cadrului este de doar 2.79 kg, iar motorul de ultimă generație dezvoltă 75 Nm și are o capacitate a acumulatorului de 500Wh. Din echipare fac parte o furcă Rock Shox SID XX World Cup cu o cursă de 100m, frâne Magura MT8 și sistem de transmisie Shimano XTR Di2, electronic. Prețul? 14.999 de euro.

haibike-ultimate

E-bike-ul pentru downhill va purta denumirea de Xduro Dwnhll Pro și va fi mai ușoară decât versiunea anterioară, în principal datorită noului motor. Astfel, nimeni nu va mai avea nevoie de telecabină pentru a mai urca în vârful muntelui. Alegerea pieselor nu a fost una simplă, deoarece au fost necesare componente cât mai durabile. Este și motivul pentru care Haibike a apelat la furca Fox, cu brațe de 40mm, mai groase și mai rigide. Pentru protejarea acumulatorului și motorului de 250W există un material care le îmbracă și care absorbe loviturile provenite de la pietre. Cu frâne Shimano Saint, sistem de transmisie din aceeași gamă și un amortizor Fox Float X2 Factory Kashima, bicicleta este cât se poate de pregătită pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi. În materie de biciclete electrice, desigur.

haibike-2016-15
În fundal, modelul Dwnhll Pro.

Pentru enduro vei avea la dispoziție modelul Xduro Ndruo, oferit în mai multe versiuni de echipare. Versiunea Pro este cea de vârf și este echipată cu același motor de 250W, capabil însă să dezvolate un cuplu mai mare, de 80Nm. Motorul provine de la Yamaha și nu de la Bosch ca în cazul primelor două biciclete prezentate. Furca și amortizorul provin de la Fox, gama Kashima, iar frânele cu patru pistoane în etrier, de la Magura, modelul MT7.

haibike-nduro
Ndruo Pro, în detaliu.

Nici fanii fat-bike-urilor n-au fost uitați. Haibike oferă modelul Fatcurve, cu roți de 26 de inch, în trei versiuni distincte de echipare. Versiunea de bază, cea din fotografia de mai jos, este echipată cu o furcă fixă, pe când modelul de vârf primește noua furcă Rock Shox Bluto, cu o cursă de 100mm.

haibike-2016-2 haibike-2016-1Pentru iubitorii de trasee montane sau ture există modelul Q-Series, un full-suspension cu o cursă de 120mm și echipare foarte variată. În versiunea de top, bicicleta este echipată cu lock-out electronic pentru suspensia spate.

haibike-2016-4 haibike-2016-3Iar în ceea ce privește bicicletele de Cross Country, noul hardtail Freed cu un design impozant reprezintă vârful de gamă. Cu un cadru din carbon, roți de 27.5 inch și echipare de top, acesta cântărește doar 8.9 kg în versiunea M. De menționat că din echipare fac parte un sistem de transmisie 1×11 Sram xX1, frâne Magura MT8 și o furcă Rock Shox RS-1. Prețul recomandat este de 5.999 de euro. În fotografia de mai jos, poți vedea versiunea 7.70, cu o greutate de 10.1 kg și un preț recomandat de 2.999 euro.

haibike-2016-5 haibike-2016-6Importator Haibike în România: perfectbike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =