Acum citesti
Aderență și mai mult de atât: tehnologia Prologo CPC

Un factor cu influență directă asupra performanțelor tale, dar și asupra experienței oferite de bicicletă și restul de produse folosite este aderența, fie că vorbim de atotimportanta aderență a anvelopelor sau că ajungem până la cât de ferm trebuie să ții ghidonul ca să nu-ți alunece mâna. Cei de la Prologo au dezvoltat tehnologia CPC (Connect Power Control) care urmărește să îmbunătățească aderența anumitor produse, însă inovația lor poartă mai multe beneficii.

prologo_6

Connect Power Control este un sistem dezvoltat și patentat de către Prologo care se bazează pe un nou tip de polimer, care oferă același nivel de aderență indiferent de condițiile meteo. Materialul nu acoperă toată suprafața produsului căruia îi este atașat, ci este dispus în petice, fiecare format dintr-o mulțime de mici cilindri. Astfel, se obține și un mic efect de absorbție a șocurilor, însă fără a cauza deplasarea din poziția adoptată. CPC mai poartă două beneficii, unul fiind faptul că mulțimea de cilindri nu este o masă compactă și deci permite un flux de aer printre aceștia, iar celălalt privește efectele asupra circulației sanguine, care este stimulată de flexibilitatea micilor cilindri.

prologo_5

Connect Power Control nu este o tehnologie tocmai nouă, însă pentru produsele de ciclism a fost introdusă de puțin timp. Compania Prologo a aplicat inovația unui număr de două produse, în speță mănușilor de ciclism și șeilor pe care le produc.

În cazul mănușilor, lucrurile sunt destul de evidente, CPC crescând aderența și, implicit, îmbunătățind controlul bicicletei, dar pot aduce un plus important și prin stimularea irigării pe care o menționam anterior.

prologo_1

În cazul șeilor, implicațiile capătă o importanță mai mare, căci pariul făcut de Prologo prin CPC este de natură să aibă un cuvânt serios de spus asupra performanțelor. Desigur, putem sublinia și partea de absorbție a șocurilor pe care CPC o asigură, căci este vorba de șa și de șezut, locurile care preiau cel mai mult din vibrațiile și loviturile cauzate de drum, deci tehnologia s-ar putea dovedi a fi câștigul marginal care îmbunătățește confortul. Dar un efect mai important, deși poate nu atât de evident în timpul mersului, îl are aderența sporită asigurată de peticele de CPC. Deplasarea bazinului din poziția ideală de pedalat are ca consecință directă scăderea eficienței cu care apeși pedalele, așadar prin păstrarea acesteia, asiguri că forțele tale nu sunt irosite.

prologo_2

Prologo a dotat mai multe modele cu tehnologia CPC, în diverse tipare, și tot mai mulți cicliști profesioniști le-au adoptat, iar feedback-ul lor va fi cel puțin interesant de urmărit.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 19 =