Acum citesti
Locul 6 pentru România în UE la producţia de biciclete

Potrivit raportului CONEBI – Confederaţia Europeană a Industriei Bicicletelor, în 2014 s-au vândut peste 20 milioane de biciclete în Uniunea Europeană. România a produs 820.000 aşadar, în jur de 7% fiind procentul bicicletelor vândute din ţara noastră.

asambalarea_unei_biciclete_9

Potrivit acestor cifre România se situează pe locul 6, cu cele 820.000 de unităţi produse în timp ce Olanda este pe 5, Bulgaria 4, Polonia 3, Germania 2 şi Italia locul întâi. La producţia de piese şi accesorii România stă şi mai bine aflându-se pe locul 3 întrucât piaţa totală din UE a avut o valoare de 1,66 miliarde euro. Cele 220 milioane euro rezultate din România îi acordă această poziţie. Doar Italia şi Germania au depăşit ţara noastră la acest capitol.

productia-biciclete-cote-piata Foto CONEBI

Tot raportul CONEBI ne informează că la vânzări în Uniunea Europeană s-au depăşit 20 de milioane de bicicleta vândute în 2014 din care 370.000 comercializate din România. Germania stă mult mai bine cu 4 milioane bucăţi vândute şi la fel Anglia cu peste 3,6 milioane.

vanzarile-biciclete-tarile-anul-2014 sursa hotnews-ro

Studiul CONEBI oferă şi o statistică a preţului mediu al bicicletelor cumpărate în fiecare ţară. Aici România nu stă aşa de bine preţul mediu fiind de 125 euro. Acest preţ reflectă destul de bine puterea de cumpărare a românilor. Pe de altă parte preţul mediu în Olanda este de peste 800 euro, în Germania este peste 500 euro. Însă România nu este cea mai slabă la acest capitol. Spre exemplu în Slovenia preţul mediu al unei biciclete vândute este de 110 euro.

pretul-mediu-bicicletelor-functie-tara sursa hotnews-ro

O altă statistică ne arată şi nivelul numărului de persoane angajate în producţia de biciclete, piese şi accesorii. Mulţumită celor 1.600 de persoane implicate în această industrie România se situează pe locul 7 în UE. În total, în Uniunea Europeană, 27.000 de oameni lucrează la fabricaţia de biciclete, cei mai mulţi fiind din Olanda, Italia şi Germania.

Sursa hotnews.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =