Acum citesti
Primele cadre „Made in Europe” produse integral automat

La începutul lui octombrie 2015 povesteam despre ce au de gând să facă europenii şi anume să mute producţia de cadre din aluminiu pentru bicicleta din Asia înapoi în Europa. Două luni mai târziu avem deja în „carne şi oase” primele cadre europene produse integral automat şi robotizat. Partea poate cea mai interesantă este că realizarea unui astfel de cadru durează doar 4-5 minute. Concluzia ar trebui să fie că şi preţul bicicletei rezultate va fi cu mult mai mic datorită volumului mare de cadre care va fi produs, preţ care va concura puternic cu ce primesc acum europenii din Asia. În această fabrică s-au investit deja 14 milioane euro. Capacitatea initiala va fi de 450.000 de cadre din aluminiu.

Cadrele sunt produse în Portugalia în noua fabrică Triangles, iar tehnologia de fabricaţie este de origine germană provenind din industria auto. Fabrica dispune de două linii de producţie fiecare cu câte 10 roboţi care sudează. Însă automatizarea merge mai departe de sudură.

cadre bicicleta aluminiu europene
Foto Bike Europe

„Elementul cheie în acest proces automatizat nu este sudura în sine ci modul cum sunt aşezate ţevile pentru a fi sudate”, spune Luigi Seghezzi director la compania italiană Bike Machinery. Instalaţiile vor aşeza, tăia şi modela ţevile automat înainte ca procesul de sudură să înceapă. „Dacă totul este făcut corect roboţii acceptă ansamblul de ţevi şi încep sudura” încheie Luigi Seghezzi.

Întrucât întreg procesul este automatizat fiecare operaţie durează mai puţin de 30 secunde. Sudura MIG-MAG durează puţin mai mult însă per total un cadru complet iese din fabrică la 4-5 minute. În imagine vedem primele cadre europene ieşite din această fabrică şi construite complet automat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + thirteen =