Acum citesti
SRD Race Sealant, ediție aniversară la 15 ani de lichid antipană de la Stan’s

Race-Sealant-Stans-notubes-new-srd-2-2-401x600Chiar dacă pare greude crezut, se împlinesc 15 ani de când Stan Koziatek a început să producă primele versiuni de lichid antipană și de kit-uri de conversie tubeless. În ziua de azi aproape că nu există MTB performant fără roți convertite tubeless ready iar standardul începe să își facă loc chiar și la cursiere.

Pe lângă un logo nou, la aniversarea de 15 ani ei lansează Race Sealant, un lichid și mai performant, care promite să rezolve și penele acelea rare dar enervante care uneori nu vor nicicum să se etanșeze.

Îmbunătățirile aduse țin de elementele solide suspendate în amestecul de latex lichid. Acestea sunt acum în număr dublu și conțin între ele și unele cu dimensiuni mai mari, amestecate cu cele cu dimensiuni mici, formând astfel un dop mai eficient și cu o etanșare mai bună. Dezavantajele față de lichidul clasic este că acesta nu mai poate fi injectat prin valvă, cristalele mari făcând necesară turnarea acestuia direct în anvelopă.

Cei de la Stan’s recomandă verificarea lichidului la 2 săptămâni și folosirea acestuia în special la ocaziile unde se dorește evitarea unei pene cu orice preț. Se pare că un alt dezavantaj este că acesta se usucă mai repede. Totuși, pentru a avea o viață mai lungă, acesta poate fi amestecat cu lichid normal și, în acest mod, se poate trece la varianta normală treptat dacă se dorește.

Prețul unui bidon de 950 ml este de 39 USD și are aceleași restricții de temperatură la folosire ca și lichidul normal, de asemenea nefiind toxic.

Chloe-Woodruff-kit-with-new-Stans-logo-567x600De asemenea, cu aceiași ocazie a fost schimbată și sigla companiei, pe care o puteți vedea pe acest tricoul al echipei de MTB Stan’s No Tubes – Pivot.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =