Acum citesti
Înscrieri deschise în prima competiție Riders Club

Primele trei evenimente Riders Club sunt programate in imprejurimile Bucurestiului, in padurile Baneasa, Pantelimon si Moara Vlasiei.  Competitia care deschide calendarul va avea loc pe 13  aprilie, in Padurea Baneasa, si isi asteapta deja participantii. Oricine se poate aseza la start, la primul eveniment marca Riders Club. Inscrierile sunt deschise si toate informatiile despre concurs sunt detaliate pe pagina dedicata.

Ce este Riders Club?

Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?

La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

Pagina personala pe RidersClub.ro

Fiecare membru Riders Club are o pagina personala care afiseaza nivelul de abilitate, evolutia in evenimentele Riders Club, clasamentul personal si alte informatii utile.

Nivelurile competitionale

Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe profesionisti, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului.

Calendarul Riders Club

Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil aici.

via Riders Club

Vezi Comentarii (13)
  • Imi place ideea. As propune si organizarea unor ture de antrenament saptamanale pentru membri, pe langa competitii. In rest conceptul este colosal. Felicitari!

  • Salut! Odata ce ti-ai facut cont si ti-ai ales un nivel competitional, inscrierea ta se face automat la nivelul tau. Nu poti sa te inscrii la alt nivel. Daca ti-ai ales un nivel gresit, poti sa soliciti modificarea nivelului, sau sistemul te va „depista” dupa rezultate si te va incadra la nivelul tau potrivit. Regulamentul descrie aceste situatii la sectiunea 4.3, Aici linkul la regulament: http://www.ridersclub.ro/sites/default/files/public/documents/REGULAMENT_RIDERS%20CLUB_2013.pdf Ne vedem pe 13 aprilie!

  • Exista vreun sistem prin care „TOP 10” rideri de Nivel 4 la o cursa vor fi obligati sa participe la Nivel 3 in urmatorul eveniment ?

  • M-am uitat un pic pe site, insa nu am gasit informatii in legatura cu echipa din spatele Rider’s Club. Ati mai organizat competitii? Sau reprezentati un nivel de organizare plasat deasupra unor competitii? (vad in calendar niste competitii cunoscute din alti ani, Predeal, Turnul Chindiei, Tusnad, etc.)

  • Salut, Adrian B!
    Intr-adevar, ne-am gandit la acest aspect. Trebuie sa existe mai multe modalitati prin care riderii sa treaca de la un nivel la altul. O modalitate este decizia administrativa. Daca organizatorul are informatii ca un rider de nivel 1 este inscris la o cursa de incepatori, trecerea la un nivel superior se poate face inainte de ziua evenimentului. Altfel, clasarea repetata in topul clasamentelor finale la cursele din calendar va duce automat la trecerea la un alt nivel. Spre exemplu, un rider de nivel 4 care a ajuns in primii 5 la cel putin 5 curse, trece la nivelul 3.

    Mai multe detalii despre acest aspect regasesti in regulamentul sistemului, la punctul 4.3.

  • Salut, Mihai!
    Coordonatorul Riders Club este MPG. Portofoliul de proiecte este detaliat pe http://www.mpg.com.ro. In prezent, MPG are propria echipa care organizeaza evenimente sportive pentru amatori & pofesionisti in 11 sporturi. Din 2012, ciclismul se numara printre ele: http://mtb.corporatesports.ro.
    Anul acesta propunem comunitatii de ciclisti ideea unui sistem de competitii, in care experienta voastra sa aiba continuitate tot anul si sa va oferim noi semnificatii participarii in evenimente (pagini personale, clasamente, statistici, etc.). Pe cei care fac sport, vrem sa-i incurajam sa faca mai mult sport, iar pe cei care nu fac sport vrem sa ii aducem catre ciclism si sa ii sprijinim cat mai mult. De aici si ideea de niveluri competitionale, in care incepatorii vor concura intr-o categorie, iar avansatii in alta.

    Intr-adevar, am facut invitatia de a se alatura sistemului mai multor organizatori de competitii din tara. Ne bucuram ca sunt multi care au raspuns cu entuziasm. Lucram si cu profesionisti, unul dintre partenerii nostri cei mai apropiati fiind Razvan Juganaru. Giant a oferit un sprijin constant initiativei, alaturi de alti sponsori si parteneri. La fel si Crucea Rosie.
    Obiectivul nostru este sa oferim o experienta cat mai placuta pasionatilor de ciclism. Daca vom reusi, ne veti spune voi dupa primele curse.

    Te asteptam cu drag pe 13 aprilie.

  • Multumesc pentru informatii. Poate ar trebui sa includeti informatiile acestea si pe site; faptul ca aveti deja un portofoliu de evenimente este important.

    Deocamdata, pe hartie, arata foarte interesant. Va urez succes. Cu putin noroc ne vedem la start pe 13 😀

    Veti organiza concursurile in colaborare cu FRC?

  • Salut, Mihai!
    Vom posta informatia si pe site. Multumim pentru sugestie.

    Lucram cu 3 federatii pentru organizarea evenimentelor: Federatia Romana de Ciclism, Federatia Romana de Radioamatorism si Federatia Romana Sportul pentru Toti.

    Serviciile de cronometraj vor fi asigurate de reprezentantii Federatiei Romane de Ciclism, in baza unui acord de colaborare.

    Ne vedem la eveniment!

  • Salut!

    Am vizitat site-ul, dar nicaeri nu am gasit daca este adresat unei anume categorii de biciclete sau tuturor. Abia dupa ce m-am inscris am constatat un clasament pentru MTB. Intrebare: este un site (si implicit un club) destinat doar mtb-istilor? Daca da (se remarca si in calendarul competitional), poate lucrul asta ar trebui sa fie mai vizibil.O zi buna!

  • Adeona,
    platforma online este dedicata ciclistilor in general. Intr-adevar, in acest moment competitiile inscrise in calendar sunt de tip MTB. Ne vom gandi la modul in care putem sa facem acest lucru mai vizibil pe pagina de evenimente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =