Acum citesti
Julien Absalon câștigă etapa de XCO de la Pietermaritzburg

Ieri s-a desfășurat prima etapă de XCO din calendarul Campionatului Mondial, la Pietermaritzburg, în Africa de Sud. Și a fost o cursă care a reușit să ne țină cu sufletul la gură, pe un traseu tehnic cu urcări abrupte dar și cu coborâri prin zone dificile, din care merită menționat Rock Garden-ul presărat cu pietre mari, care mi-a amintit de traseele de downhill. A fost cald și a fost mult praf, iar deja după sprintul de start aproape că nu mai puteai distinge concurenții unul de altul. Pe măsură ce au început să se distanțeze, lucrurile au fost din nou clare.

xco_pietermaritzburg_1

Câștigător a fost francezul Julien Absalon (BMC) și poate că rezultatul ar fi fost diferit dacă Nino Schurter (Scott) nu s-ar fi ales cu o pană de cauciuc în tura a 5a. Inițial, am crezut că Nino a scăpat bicicleta într-un viraj, dar câteva secunde mai târziu s-a dovedit a fi vorba despre o pană, de aici și controlul scăzut al bicicletei. Absalon s-a aflat permanent în spatele elvețianului și a profitat de ocazie pentru a-l depăși în penultima tură și de a-și adjudeca într-un final victoria, care între noi fie vorba, n-a mai fost decât o simplă formalitate. Manuel Fumic (Cannondale) a ajuns astfel al doilea, dar în primele 4 ture a reușit să se țină cot la cot cu Nino Schurter, amândoi dând dovadă de foarte mult stil pe traseu: Nino prin micile Whip-uri la diverse sărituri, iar Fumic carcaterizat de starea sa de relaxare totală.

xco_pietermaritzburg_2

Pe locul 3 a ajuns Maxime Marotte, urmat fiind de doi rideri de la Merida, cehul Ondrej Cink și Jose Antonio Hermida. Chiar și Hermida a avut un parcurs excelent, acesta aflându-se la un moment dat pe locul 20 în clasament.

Cei care vor să vadă în reluare cursa, pe care v-o recomand cu căldură, o pot face aici.

Vezi Comentarii (2)
  • O simpla formalitate?? Iti aduc aminte prietene ca anul trecut Julien Absalon, in proba de Cupa Mondiala din Germania, Albstadt, a abandonat fiind pe primul loc in cursa, in tura a 5-a cu 2:45 avans. O simpla formalitate spui… Aici in sportul acesta poti spune ca e gata cand…e gata.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =