Acum citesti
La Sibiu, conduita bicicliștilor în trafic se predă în școli

La jumătatea lunii octombrie, după ce elevii s-au acomodat deja cu noul an școlar,  Asociația Tură în Natură a dat startul campaniei educative ”Biciclist în trafic” în școlile și liceele din Sibiu. Împreună cu un reprezentant al  Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Rutier, în data de 15 octombrie, a avut loc prima prezentare pe tema beneficiilor deplasării cu bicicleta și lupta împotriva schmbărilor climatice în cadrul Colegiului Național  ”Samuel von Brukenthal”.

tura

Cei 60 de copii din două clase a IX-a au participat la prezentarea cu privire la regulile care trebuie respectate pentru deplasarea în siguranță cu bicicleta în oraș. Ei au primit informații legate de cantitatea de gaze cu efect de seră emise de autovehicule și efectul lor asupra încălzirii globale versus beneficiile deplasării cu bicicleta. De asemenea, ei au vizionat filmul simulării accidentului în care a fost implicat un biciclist tânăr, realizat cu ocazia altei acțiuni a Asociației. În urma filmulețului a urmat o sesiune de discuții, elevii exprimându-și părerea cu privire la cele vizionate.

Prin aceste sesiuni educative susținute în cadrul campaniei ”Biciclist în Trafic” Tură în Natură plănuiește să informeze peste 1.000 de elevi sibieni pe teme legate de beneficiile deplasării cu bicicleta și lupta contra schimbărilor climatice, dar și să promoveze conduita regulamentară în trafic în rândul acestora.

Sursa: Tură în Natură

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − three =