Acum citesti
Merida Press Camp 2012: Test Day

Vreme atipică astăzi în Palma de Mallorca, ninsoarea reușind să ne dejoace planurile de a testa în tihnă noile biciclete Merida. După briefing-ul de dimineață în care au fost prezentate noutățile pentru 2012 și 2013, ne-am deplasat către zona de teste, aflată în vecinătatea hotelului.

Cele mai importante modele Merida pentru 2012 sunt noul One Twenty, complet reproiectat, un full suspension din clasa 120 mm dedicat traseelor de All Mountainși noul full suspension Ninety Nine în versiunea cu cadru din aluminiu și carbon, dedicat probelor de Cross Country și Marathon. Pentru 2013 Merida plănuiește lansarea unui nou 29er full suspenion, care va purta denumirea de Big Ninety-Nine și care va fi disponibil în versiunea cu cadru din aluminiu sau carbon. Bicicleta pe care am putut pedala astăzi se afla încă în stadiul de prototip, dar conform declarațiilor lui Juergen Falke, responsabil pentru dezvoltarea modelului, acesta este foarte aproape de lansarea în forma sa finală. Bicicleta va putea fi utilizată pentru competițiile de Cross Country sau Marathon și va oferi o cursă de 120 mm.

De asemenea, noul One Sixty va fi arma celor de la Merida pentru traseele dificile de Enduro. Cu o cursă de 160 mm pentru furcă și basculă, aceasta va avea un cadru cu o greutate de sub 3 kg. Aceasta are o geometrie bine balansată, cu un centru de greutate coborât pentru o mai bună stabilitate pe traseu dar și o furcă și un amortizor Fox, care vor permite nenumărate reglaje. Cu această ocazie am aflat și faptul că Fox va reproiecta complet noua gamă de furci și de amortizoare, acestea permițând de acum înainte mult mai multe reglaje decât o permiteau modelele de până în prezent.

Nu în ultimul rând, cei de la Merida au pus la dispoziție pentru test modelul Big Nine, hardtail-ul de carbon utilizat deja de 1 an de membri echipei Multivan Merida Biking Team. De asemenea, brand-ul UMF va intra sub egida Merida și va fi prezentat împreună cu acesta în gama de biciclete pentru 2012.

În galeria de mai jos vei putea admira noile Merida Ninety Nine, Big Ninety Nine Prototype, One Twenty dar și versiunea 2013 a lui One Sixty.

Mâine te vom ține la curent cu noile modele de șosea Merida, ziua fiind dedicată road bike-urilor.

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro
Palma de Mallorca, Spania

Vezi Comentarii (2)
  • Felicitari Merida ! Pur si simplu oamenii astia care stau in spatele intregului business chiar arata clar ca fac research-uri mari in domeniu functionalitatii dar si al design-ului. Nu vreau sa para gen reclama brandului. Fost posesor de merida, acum mai bine de 7 ani, am fost impresionat la momentul respectiv de lansarea noilor tehnologii matts. In urma cu 3-4 ani cand brand-ul nu era asa activ pe piata am fost cam dezamagit de modelele lor. Acum insa sunt placut surprins de evolutia lor, nu numai al designului culorilor dar si a research-ului tehnic si functional pe care noile tehnologii ni le ofera. Big up Merida (Nu, nu e reclama, estea doar o parere strict personala).

    Nu in ultimul rand, un mare big up pentru voi, FreeRider pentru ca, inca o data, ne aratati acestea minunatii inaintea multora si ne faceti (pe mine unu) sa ne dorim mai mult ca oricand sa vina primavara aia. 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 5 =