Acum citesti
Biciclete noi din oţel de la Matter Cycles

Matter Cycles este o companie nouă fondată în Boulder, Colorado, cu o vechime pe piaţă de doar un an. Însă, la fel ca majoritatea micilor producători de nişă, Matter Cycles produce biciclete din oţel nu doar practice ci şi frumoase. Modele precum  BeneFat, WolfBeard şi SlayRide nu fac decât să întărească această idee.

Fondatorului afacerii, Collin Schaafsma, îi place să amintească viitorilor săi clienţi că în momentul în care ei comandă o bicicletă aceasta nu există încă. Totul este „custom”, iar bicicleta rezultată reflectă practic personalitatea noului proprietar.

GhostCat este o bicicletă single speed cu transmisie pe curea, gândită pentru all mountain. Ciudăţenia constă în faptul că pe faţă are o roată de 29 inch, iar pe spate una de 27,5. Dacă pentru rularea pe teren ideea este bună, mai puţin bun este gândul că trebuie să ai la tine două camere de rezervă, de dimensiuni diferite. Chiar dacă cea de 27,5 se poate întinde pentru a fi utilizată pe 29 inch, invers nu prea se poate. Însă totul este bine dacă eşti tubeless. Pentru a menţine tensiunea în curea cadrul foloseşte un întinzător Rocker.

Matter-Cycles-GhostCat2 Matter-Cycles-GhostCat

BeneFat este o bicicletă fat bike la care se poate instala furca cu suspensie Rockshox Bluto şi care dispune de nişte ţevi chainstay extrem de scurte de doar 420mm în timp ce majoritatea bicicletelor de acest tip au ţevi chainstay de 440-460mm.

Matter-Cycles-Benefat

CogFight este practic un joc de cuvinte deştept, iar bicicleta combină o furcă Enve din carbon cu un set de frâne pe disc şi ghidare internă pentru Di2. Cadrul este din oţel S3.

Matter-Cycles-CogFight

UrbanAssault este o bicicleta pentru oraş ce dispune de transmisie pe curea, perfectă pentru pantalonii tăi lungi. Însă cel mai interesant este faptul ca Matter Cycles îşi construieşte propriile furci cu prindere 15mm through-axle. Pentru a putea instala cureaua bicicleta foloseşte un drop Paragon Poly şi un BB excentric pentru a permite tensionarea acesteia.

Matter-Cycles-UrbanAssault

Bicicletele nu sunt ieftine însă tot ce este “custom” are şi preţ special. Fabricate în America, bicicletele au preţuri începând cu 2.000 $.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 12 =