Acum citesti
Noua Lauf Carbonara este furca cu suspensie pentru fat bike ce nu necesită întreținere

Poate că la RockShox Bluto te gândești când spui “suspensie pentru fat bike”, însă aceasta nu este singura opțiune. O variantă mult mai potrivită pentru acest tip de biciclete este Lauf Carbonara.

suspensie fat bike lauf carbonara 01

Privind suspensia într-un mod diferit, Lauf a generat multe discuții când a introdus suspensia lor ce folosește arcurile lamelare din carbon. Însă rezultatul a fost o furcă foarte ușoară ce oferă o suspensie decentă fără a adăuga bicicletei multă greutate sau complexitate. Lauf Carbonara este de asemenea și o furcă ce nu are nevoie de întreținere. Furca adaugă bicicletei doar 260 g în plus.

suspensie fat bike lauf carbonara 02

Carbonara este disponibilă în două variante de rigiditate a arcurilor lamelare: peste 80 kg și sub 80 kg ale ciclistului. Greutatea maximă a ciclistului trebuie să fie însă de 120 kg pentru ca furca să nu fie deteriorată.

suspensie fat bike lauf carbonara 05

Toate furcile Lauf au la bază arcul lor lamelar S2 fabricat din fibră de sticlă de nivel militar. De aceste arcuri axul roții este instalat și „plutește” la mijloc, orice servisare devenind astfel inutilă.

suspensie fat bike lauf carbonara 03

Carbonara are o cursă de 6 cm și dispune inclusiv de tampoane în cazul în care îi „dai capăt”. Axul roții este pentru prindere 150 x 15 mm thru, ce se strânge cu hexagonală de 6 mm.

suspensie fat bike lauf carbonara 04

Furca este echipată din fabrică cu montant pentru disc de 180mm, așadar nu poți instala roată cu disc de frână mai mic de 180. Conducta hidraulică pentru frână se instalează la exterior pe brațul stâng al furcii. Țeava steerer este conică de 1,125-1,5. Greutatea declarată este de 1,1 kg cu steerer de 175 mm și ax instalat.

Info important:

  • Rake 51 mm
  • Axle to crown 494 mm
  • Instalare pentru anvelope max. de 26 x 4.8″ fat bike sau 29 x 3.0″ plus
  • Culori: negru mat și alb
  • Preț anunțat 890 $

suspensie fat bike lauf carbonara 06 suspensie fat bike lauf carbonara 07

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =