Acum citesti
Zvon! Sram Eagle cu 12 viteze

Recent au apărut pe internet nişte poze ce prezentau un nou grup de la Sram pe nume Eagle. Potrivit imaginilor informaţia este neoficiala până pe data de 24 martie. Aparent noul grup va dispune de 12 pinioane, cel mai mic având 10 dinti, iar cel mai mare 50! Acest raport imens măreşte mult cuplul făcând un angrenaj dublu pe faţă din ce în ce mai puţin necesar. Potrivit informaţiilor disponibile la această oră noul grup se va numi Sram X01 Eagle.

pinioane Sram X01 Eagle

Dacă se va dovedi a fi adevărat noul grup va folosi cu siguranţă un corp propulsor XD. Caseta de pinioane poartă şi apelativul XG. Poate un nou standard? Al 12lea pinion trebuie că se suprapune peste flanşa butucului, ceva ce Shimano deja face la grupul său XTR. Asta înseamnă că nu este exclus ca lanţurile pentru 11 pinioane să funcţioneze în continuare.

schimbator spate Sram X01 Eagle

O gamă de 400% cu siguranţă face desuetă utilizarea unui schimbător faţă. Mai mult, dacă firme precum e13 vor produce pinioane compatibile pentru acest nou grup, aşa cum au făcut pentru caseta TRS, am putea obţine o casetă cu 12 pinioane de la 9 la 52T rezultând o gamă de 477%. O astfel de casetă ar însemna un mare avantaj şi la ciclocros. Deja se merge bine cu transmisii 1x însă o gamă şi mai mare de viteze nu ar strica.

angrenaj pedalier Sram X01 Eagle

Vom reveni cu detalii în momentul în care (dacă) informaţia devine oficială.

shifter Sram X01 Eagle

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 2 =