Acum citesti
Noua gamă Shimano Saint 2013

Gama Saint se înnoiește, producătorul japonez propunând pentru 2013 atât funcții noi pentru componentele din gamă, cât și alte noi piese, care se vor alătura începând cu sezonul următor gamei pentru Freeride și Downhill.

Shimano a colaborat intens cu rideri care nu mai necesită nicio prezentare, precum Aaron Gwin sau Gee Atherton iar îmbunătățirile nu au încetat să apară, de la o cursă la alta. După 5 etape de Cupă Mondială și titlul suprem câștigate în 2011, Saint vine pentru următorul sezon mai compact, mai puternic, mai ușor și poate cel mai important, mai silențios ca generația precedentă.

Schimbătorul de pinioane va fi înzestrat cu tehnologia Shadow RD+, împrumutată de la Shimano XTR, menită să reducă oscilațiile lanțului pe teren denivelat. De asmenea, zgomotul produs de sistemul de transmisie va fi redus considerabil. Cei de la Shimano au montat și o protecție menită să reducă zgomotul produs de schimbător la sărituri. Iar vârful fișei tehnice este atins de convertorul menit să ofere rapoarte de Freeride (11-28) sau de Downhill (11-32).

Angrenajul

Angrenajul va utiliza tehnologia Hollowtech II întâlnite și la restul componentelor din gama Shimano, dar pentru 2013 spider-ul cu 4 brațe de care este prinsă foaia va fi mai ușor. Poți achiziționa noul angrenaj cu foi de 34, 36 și 38 de dinți.

Maneta schimbătorului (Shifter)

Shifter-ul primește pârghii mai lungi (între 6 și 10% mai lungi ca cele ale versiunii precedente) sistemul purtând denumirea de Rapidfire Plus. Puterea de acționare a shifter-elor a scăzut cu până la 37%, o cifră considerabilă. Funcția 2 Way Release (acționarea unei pârghii a shifter-ului în două direcții – tragi sau împingi) rămâne păstrată și pentru noua generație.

Frânele

Ca de obicei, un deliciu. Doar că de data aceasta cei de la Shimano s-au depășit pe sine și livrează noile Saint cu discuri Ice Tech (observă radiatorul interior al discului care redirecționează aerul direct spre etrier) și manetă de frână ce poate fi acționată cu un singur deget. Etrierul adăpostește 4 pistoane ceramice iar radiatorul regăsit pe plăcuțele de frână scade temperatura acestora cu până la 50 de grade. Defapt, sunt atât de performante, încât pro rider-ul Brendan Fairclough a declarat că își pune viața în capacitatea lor de a opri.

Pedale

Un nou set de pedale se află de asemenea în meniu. Noile pedale Saint sunt cu 3 mm mai late și au un profil mai mic (8.5 mm). Sunt concave, iar țintele (pinii) pot fi oricând schimbați.

Noua gamă Saint este disponibilă începând cu luna iulie 2012.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =