Acum citesti
Noutăți Kona în 2014

noutati_eurobike

Kona și-a prezentat arsenalul de biciclete la EuroBike, din care merită amintite noul Carbon Operator, o bicicletă de downhill care a necesitat o perioadă lungă de dezvoltare, noul Process, noul FatBike botezat Wo, unele biciclete entry-level pentru Cross Country cu roți de 27.5 inch dar și alte noutăți pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Kona Carbon Operator 2014

kona_supreme_operator_2014

Este vârful de gamă a celor de la Kona în segmentul bicicletelor de downhill. Este construit în jurul unui cadru din carbon fiind prima dată în istoria companiei când se utilizează acest material pentru o bicicletă de downhill. Se bazează pe suspensii de 200 de mm, are rulmenți oversize pentru o mai mare durabilitate, drop-out-uri din carbon goale pe interior, un ax în formatul 12 x 157 mm pentru prinderea roții de spate, protecții pentru furcă montate pe lataralele cadrului dar și protecție sub downtube împotriva pietrelor ce pot sări de pe traseu. Echipările diferă în funcție de model (Operator sau Operator Supreme), prețul pentru modelul de bază fiind de 3.699 de euro, iar cel pentru modelul de top, de 6.999 euro.

Kona Process 153 Deluxe

kona_process_153_deluxe_2014

Gama Process cuprinde biciclete pentru All Mountain (Process 134) și de Enduro (Process 153). Dacă modelul 134 se bazează pe suspensii de 134 de mm, cel din urmă, va oferi o cursă de 153 mm pentru cadru și de 160 mm pentru furca din dotare, un Rock Shox Pike RCT3 Solo Air cu prindere QR15. Ambele modele vor rula pe roți de 27.5 inch, însă modelul 153 va utiliza un chainstay mai scurt, pentru control mai bun pe traseu. Unghiul headtube-ului este de 66.5 grade, top tube-ul mai lung, iar pipa mai scurtă, de 40 mm. Prețul pentru Process 153 Deluxe este de 4.399 euro, pe când versiunea Process 153 (bicicleta portocalie din galeria de mai jos), mai modest echipată, va fi oferită pentru 2.999 euro. Gama Process va fi disponibilă și în versiunea cu roți de 29 de inch, cu suspensii de 120 mm.

Kona Parc Operator 2014

kona_park_operator_2014

O altă noutate importantă este reprezentată de Park Operator, o bicicletă pentru Freeride, Downhill sau Bikepark-uri, care înlocuiește vechiul Operator, bicicleta cu care Antoine Bizet a reușit un respectabil loc 2 la Red Bull Rampage, în 2012. Este echipată cu suspensii de 200 mm și reprezintă alternativa cu cadru din aluminiu la gama Supreme Operator, care va fi disponibilă doar cu cadru din carbon. Prețul va fi de 2.499 euro.

Kona Hei Hei și Hei Hei Hei 2014

kona_hei_hei_2014

Poate că au exagerat un pic cu numele cei de la Kona, pentru modelul a cărui denumire se repetă de 3 ori, însă acesta reprezintă versiunea cu cadru din Scandium și trebuia semnalizat corespunzător. Toate bicicletele din această gamă sunt dedicate probelor de Cross Country și Maraton, rulând pe roți de 29 de inch și pe suspensii de 100 mm. Pe lângă versiunea cu cadru din Scandium, poți opta pentru două versiuni cu cadru din carbon sau pentru una cu cadru din aluminiu, aceasta din urmă fiind și cea mai ieftină din gamă. Modelul de bază (în fotografie) este oferit pentru 1.799 euro, pe când modelul de top, cu cadru din carbon, este oferit pentru 4.999 euro.

Alte modele

Tot pentru Cross Country sunt disponibile modelele din gama Kahuna: King Kahuna, Big Kahuna, Kahuna Deluxe și Kahuna, toate hardtail-urile fiind disponibile în versiunea cu roți de 29 de inch, cu cadru din aluminiu sau carbon. În segmentul bicicletelor cu roți de 27.5 inch, cei de la Kona lansează noul Cinder Kone, alături de Blast și Explosif care vor fi dotate cu aceleași roți.

Nu în ultimul rând, Kona va avea în gamă un Fatbike, echipat cu componente nu foarte pretențioase, dat care promite a-și face treaba pe traseele din Alaska și Groenlanda. Prețul va fi de 1.599 euro.

Importator: BikeXpert.

 

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =