Acum citesti
Noutăți Merida 2012


Merida a publicat un comunicat de presă prin care anunță lansarea a patru noi modele de biciclete în 2012. Este vorba de 29er-ele din familia Big.Nine, de noua armă pentru Cross Country Merida Ninety-Nine, noul One-Twenty HFS  și de noua bicicletă pentru enduro, One-Sixty.



Pentru că modelul One-Sixty se află încă în stadiul de prototip ne vom concentra pe celelalte modele amintite mai sus.


Merida Ninety-Nine 2012



Gândite pentru cursele de Cross Country, modelele Ninety-Nine au fost optimizate pentru a deveni cele mai rapide și mai manvrabile full suspension-uri. Oferă o tracțiune excelentă, designul suspensiei este optimizat pentru o transmisie 2 x 10 iar cadrul cântărește doar 1.9 kg cu tot cu amortizorul ce oferă o cursă de 100 de mm. Opțional se poate achiziționa versiunea ce oferă o cursă de amortizare de 120 de mm. Poate fi achiziționat cu cadru din carbon sau din aluminiu.


Merida One-Twenty HFS 2012




Fiecare componentă a bicicletei One-Twenty a fost complet reproiectată pentru 2012. Cadrul a pierdut semnficiativ din greutate, cântărind acum cu 300 de grame mai puțin. În dimensiunea de 18 inci, aluminiu, cadrul noului full suspension cântărește doar 2.5 kg. Țevile sunt hidroformate iar bascula beneficiază de noua tehnologie M.O.R.E. (Merida Optimized Ride Engineering). Prețurile pentru modelele de bază vor porni de la 1.100 euro.


Merida Big.Nine 29er 2012




Deja recunoscut pentru performanțele sale, noul Big.Nine primește pentru 2012 un cadru mai rigid. Rigiditatea este cu 20% mai mare în zona Bottom Bracket-ului și a Headtube-ului decât a modelului 26. Versiunea de carbon se va bucura de un cadru cu o greutatea de sub 1.1 kg, în ciuda echipării cu axul 12/142 thru axle pentru basculă. Prețurile pentru noile modele 29er sunt cât se poate de atractive, deoarece pentru modelul de bază BIG.Nine TFS vor porni de la 650 de euro! Vor fi disponibile trei versiuni cu cadru din carbon și alte două cu cadru din aluminiu.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 6 =