Acum citesti
O mică revoluție? Pedalele cu magnet MagLock

Cu certitudine, nu vom asista prea curând la reinventarea roții, însă asta nu pare să-i descurajeze pe bicicliștii cu idei și apetențe spre invenție. Mai nou, cineva din SUA le-a pus gând rău pedalelor automate și are încrederea că poate realiza un sistem de prindere la fel de eficient folosind magneți.

pedale

MagLock reprezintă o nouă tentativă de a folosi magneții pentru prinderea pantofilor de ciclism de pedale și se pare că eșecurile din trecut nu au reușit să tempereze elanul creator al inventatorilor. Totuși, pe lângă această abordare, MagLock se mai bazează pe un aspect, acela al versatilității, pedalele putând fi folosite atât cu încălțăminte specifică, cât și cu încălțăminte normală, grație feței cu sistem de prindere, respectiv celei cu platformă. Cu toate acestea, nu credem că pedalele în cauză vor câștiga prea multe puncte în ceea ce privește aspectul.

Magneții se anunță a fi foarte puternici, așa că producătorul susține că piciorul va fi prins în pedală cu o forță cel puțin similară sistemelor actualmente folosite. Mai mult, forța de atracție dintre plăcuțele magnetice de pe tălpi și pedale va face ca cele două perechi de piese să alunece singure în loc, aproape fără niciun efort din partea utilizatorului. Prețul acestora nu a fost încă anunțat, MagLock aflându-se încă în stadiul de proiect pe Kickstarter.com unde își caută finanțare.

Via Kickstarter.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × five =