Acum citesti
PackiT de la Bike Friday e o pliabilă ce se transportă în rucsac

pakiT-folding-bike-titleO calitate foarte importantă la o bicicletă pliabilă este să fie ușor de transportat. Bike Friday produc biciclete pliabile de 24 de ani, în Oregon, iar pakiT este ultima lor creație. Modelul single speed are o greutate de doar 6.8 kg, fiind anunțată ca cea mai ușoară bicicletă pliabilă din istorie!

PackiT nu oferă doar posibilitatea de a fi pliată rapid, dar există și posibilitatea de a fi pliată și mai mult, fiind transportabilă într-un rucsac mărime standard pentru avion, livrat odată cu bicicleta. Aceasta este disponibilă cu 1, 3 sau 11 trepte de viteză, toate cu transmisie pe curea Gates, fiind disponibile 6 mărimi de cadru.

Bicicleta a fost lansată printr-o campanie pe Kickstarter, campanie care a avut un mare succes, comenzile fiind deschise.

pakiT-folding-bike-folded-modesPackiT oferă două moduri de pliere: rapidă și compactă. Cea rapidă aduce dimensiunile bicicletei la 100x60x25 cm în doar 20 de secunde și 5 pași. Cu încă doi pași, bicicleta se compactează și mai mult, până la dimensiunile 70x45x20 cm, fiind astfel transportabilă în rucsacul special al său. Ea încape de asemenea într-o valiză standard pentru transport aerian.

pakiT-folding-bike-suitcase-backpackPentru a fi pliată, roata spate se lipește de triunghiul spate. Cadrul se desface prin apăsarea unui buton simplu pe seat stay. Ansamblul ghidon-pipă se desface cu un QR și se atașează la cadru, tija de șa iese afară iar pedalele se pliază. Roțile de 16 inch contribuie la obținerea dimensiunilor mici la pliere.

pakiT-folding-bike-release-buttonCadrul standard este confecționat din aliaj de crom și oțel rezistent, în timp ce modelele Elite sunt 100% din crom. Producătorii lucrează la un portbagaj spate pentru transportul bagajelor, dar unul pe față nu este în plan. Bicicleta este proiectată să fie un cruiser rapid de oraș. De asemenea, sunt în plan și aripi de protecție.

Greutatea modelelor variază de la 6.8 la 10 kg, în funcție de materialul cadrului, dimensiune și tipul de transmisie. Componentele folosite sunt standard, fiind ușor de reparat sau înlocuit. Modelul cu 3 trepte de viteză folosește un butuc Sturmey Archer iar cel cu 11 trepte folosește un Shimano Alfine. Frânele sunt modele dual pivot clasice pe jantă.

pakiT-folding-bike-frame-sizesPakiT este disponibilă în 6 mărimi, pentru utilizatori cu înălțime între 140 și 195 cm. Modelul standard are o limită de greutate pentru utilizator de 100 kg, modelul ușor Elite având limita de doar 85 kg. Sunt disponibile șase culori iar cadrul are garanție pe viață.

Momentan se pot comanda modele Elite la prețul de 1900 USD, la alegere și împreună cu un rucsac. Livările sunt programate pentru luna ianuarie 2017. Pentru mai multe informații sau comenzi puteți vizita pagina campaniei.

Informații preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 16 =