Acum citesti
Părerile participanților despre Ciucaș Enduro

Ciucaș Enduro a avut loc weekend-ul trecut și a deschis sezonul acestui gen de eveniment în România. Am stat de vorbă cu câțiva prieteni care au participat și am aflat părerea lor despre cum s-a desfășurat competiția. Să le dăm cuvântul.

Petra Zăgrean:

petra-zagreanCiucas enduro a fost un concurs foarte fain, bine organizat, cu oameni frumosi si peisaje care iti taie respiratia. Motiv pentru care am si dorit sa particip la acest concurs. Traseele presarate cu bolovani, radacini , noroi nu te lasau deloc sa te relaxezi dupa o urcare nu tocmai usoara. Pe mine personal m-au muncit traseele de la ciucas m-am simtit foarte bine la concurs ceea e ma face sa imi doresc sa ma reintorc acolo. Ii felicit pe organizatori pentru efortul depus si le doresc sa ajunga si la editia cu numarul 10.

Alexandra Boca:

ciucas-enduroMa bucur ca am ajuns la concursul de la Ciucas deoarece mi-a fost laudat de toata lumea, in primul rand pentru trasee, iar in al doilea rand pentru peisaje. Si asa a si fost! Am descoperit niste locuri minunate cu trasee si oameni pe masura. Despre concurs in sine, pot spune ca a fost foarte solicitant fizic. Urcarile m-au cam stors iar timpul de transfer a fost la limita.Traseele au variat in materie de dificultate, fiind o imbinare de succes a elementelor naturale cu cele artificiale. Din pacate pe coborare nu am fost ferita de accidentari, m-a calmat PS1 destul de repede, fapt care, m-a indemnat sa ma dau pe safe mode. Putin frustrant a fost noroiul de care am avut parte din belsug, care uneori parea amuzant, dar cel mai des te cam incerca.

As dori sa felicit organizatorii pentru toata munca depusa, spiritul vesel si initiativa de a premia primii 5 concurenti.

In alta ordine de idei, as reveni oricand la Ciucas… Dupa o saptamana de canicula. 🙂

Simon Cobianu:

simonDespre editia din anul acesta a Ciucas Enduro, pot spune ca a avut o prezenta foarte puternica la start (au fost prezenti cei mai buni rideri din tara, din zona de enduro si chiar DH), acest lucru oferind fiecarui participant, o motivatie in plus, sa se dea cat mai bine. Altfel, am apreciat in primul rand faptul ca organizatorii au modificat partea de jos a specialei 2, care altfel din cauza cantitatii mari de noroi de pe ea si a vitezelor mari, putea deveni foarte periculoasa. Din pacate insa, din cauza noroiului, traseele care altfel sunt foarte faine, au devenit mult mai dificile (pe uscat, acestea sunt o adevarata placere). Singurul lucru pe care il regret, este ca am facut o greseala pe speciala 3 si a trebuit sa parcurg ultima jumatate din traseu pe pana. Speram ca totusi voi prinde top 10, insa am avut surpriza sa termin chiar pe podium. Concursul a fost organizat foarte bine, la fel ca anul trecut si a fost o placere pentru mine sa particip.

Vlad Sabău:

vlad-sabauMă bucur în primul rând că există dorință și voință în continua tradiția organizării acestui eveniment. Este unul deosebit din toate punctele de vedere. Eu unul am revenit cu drag la Ciucaș Enduro și cred că o voi face și pe viitor. Motivele sunt multiple: frumusețea deosebită a zonei, tehnicitatea probelor speciale, oamenii faini care participă și cu care poți socializa despre orice. Cu toate că numărul curselor de Enduro e foarte redus, Ciucaș te aduce cu picioarele pe pământ. Ploile din ultimele zile, ceața de pe probele speciale, pushbike-ul până la start, zonele de pedală unde-ți verși plămânii prin full-face e ceva aparte. Cu toate că datorită programului incărcat nu am reușit să fac o pregătire specifică pentru acest concurs, mă bucur că am reușit să termin întreg cursa. Sper ca evenimentul să rămână o tradiție și să ne vedem cu bine și anii ce vor urma.

Sergiu Pâcă:

Organizatorii au invatat din micile greseli de anu trecut si anul acesta totul a mers ca uns. E fain sa vezi ca organizatorii nu se comporta ca niste semizei, ca trimit mailuri in care te intreaba ce nu a fost bine, ca te asculta cand le aduci tu la cunostinta greseli sau le faci sugestii si ca le si aplica. La final, toata lumea are numai de castigat. Sa ne intoarcem la noroiul din Ciucas. am zis noroi? :-S Da, a fost foarte mult noroi anu asta la concurs. Greu de crezut dar a fost mai mult chiar si decat anul trecut ;)) Cu toate astea, varianta noua a specialei doi, a fost apreciata mai ales ca te scotea afara de pe drumeagul foate noroios si iti oferea posibilitatea sa-ti arati dibacia pe single trail. Un single trail „desenat” de organizatori cu multe viraje pe un sol de padure de molid, numa bune de luat la drift. Prima parte din aceiasi speciala era distractia in stare pura. De acum clasica, bucata aduce zambetu pe buzele oricui nu are o problema cu faptu ca 80% din timp rotile bicicletei nu sunt aliniate. Ps 1, mult mai buna ca aderenta vineri in antrenamente, a pus reflexele si cauciucurile la incercare sambata fiind bine imbibata de ploaia ce a cazut vineri dupamasa si in noaptea ce a urmat. Ps3? Pfff, buna intrebare! Am fost a doua oara pe bicicleta pe speciala asta si daca n-as fi avut atata noroi pe ochelari poate mi-as aduce aminte mai multe. Stiu ca am iesit in papusoi la un moment dat si ca atrebuit sa car bikeu inapoi in poteaca, ca siretu papucului drept s-a desfacut si mi se tot infasura pe dupa axu pedalei – ceea ce facea ca pedalatu si scosul piciorului din pedala sa fie ca la loto, ca pe partea de jos m-am impotmolit literalmente in noroi si ca la final, la iesirea in padure era sa intru in plin intr-un sant depasind un concurent mai lent care nu prea voia sa ma lase sa trec. Intrebati-ma daca as mai merge la concurs in conditiile astea? CLAR! si asta vine de la cineva care se cam fereste de noroi. Ps1 si Ps2 mai ales, in conditiile astea de aderenta sunt placere pura! De nu eram in concurs as fi chiuit la fiecare viraj. asa imi pastram suflul pt scurtele pedale date ca sa ies basma curata din cate un derapaj mai putin controlat wink emoticon Va astept la anu la orice surpriza ne rezerva organizatorii Ciucas Enduro!

Cătălin Roșcan:

Primul meu concurs de Enduro, a fost foarte solicitant din cauza urcarilor pana pe cresta (pedalat prima portiune si dupa push bike la greu) si a noroiul de pe traseu.
Vineri a plouat suficient cat sa ajungem de nerecunoscut la finish, sambata in ziua concursului.
Per total a fost foarte frumos, organizare buna, relaxare si socializare.
La anul revin cu aceasi placere.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + thirteen =