Acum citesti
Pentru prima dată, România va avea două cicliste la Campionatele Mondiale de Șosea

„Zece cicliști români vor concura la Campionatele Mondiale de Ciclism 2014” este o afirmație vecină cu neverosimilul pentru cine a urmărit ciclismul românesc în ultimii ani. Dacă luăm la bani mai mărunți această stare de fapt, descoperim că dintre cei zece fac parte două domnișoare, ceea ce iarăși stârnește câteva reacții de reticență, căci nici veștile bune nu sunt ușor de digerat din prima. Dar, realitatea este consemnată pe listele de start ale Campionatelor Mondiale de Șosea de la Ponferrada 2014, unde le regăsim, din partea României pe Lavinia Rolea și Marike Tache.

Situația în sine reprezintă o noutate, pentru că România nu a avut până acum nicio reprezentantă la Campionatele Mondiale de Ciclism, nici de șosea, nici de niciun fel. Putea să o aibă pe Ana Maria Covrig acum câțiva ani, dar oficialii FRC de la acea vreme au decis că nu au nevoie de serviciile ei, așa că Italia s-a ales cu o altă sportivă de calibru. Aproape un obicei, salvarea României vine de peste granițe și de această dată, oficialii FRC conduși acum de Eduard Novak, au dovedit deschidere și inteligență, reușind să scoată, aproape din joben, câte o reprezentantă pentru România, atât în cursa rezervată junioarelor, cât și în cea a senioarelor.

marike_tache

Așadar, faceți cunoștință cu Marike Tache și cu Lavinia Rolea. Prima este o tânără de 18 ani, născută în România, care locuiește la Budapesta de 15 ani. Pasionată de ceea ce înseamnă sport, ea a practicat artele marțiale timp de 10 ani, până la absolvirea școlii generale, iar odată intrată la liceu a decis să treacă la un sport de anduranță. „Abia atunci am simțit că organismul meu poate rezista solicitărilor unui efort de rezistență și triatlonul mi-a făcut cu ochiul” mărturiseşte Marike.

  • Marike Tache va concura vineri, 26 septembrie, în proba de fond a Campionatelor Mondiale de Șosea, categoria Juniori Feminin, cursa având o lungime de 72 de kilometri.lavinia_rolea

Lavinia Rolea va reprezenta România în proba feminină rezervată senioarelor (Elite). Originară din Câmpulung Muscel, sportiva în vârstă de 27 de ani concurează pentru echipa franceză BigMat-Auber93, sau mai bine zis pentru formația feminină a acesteia, căci BigMat mai are două echipe masculine, cea în care sunt încadrați profesioniștii și alta pe post de pepinieră.

  • Lavinia Rolea va concura sâmbătă, 27 septembrie, în proba de fond a Campionatelor Mondiale de Șosea, categoria Elite Feminin, cursa având o lungime de 127,4 kilometri.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + eight =