Acum citesti
Pistele pe trotuar, nedorite de cel puțin 4.200 de bicicliști din București

Aproximativ 3.000 de bicicliști au protestat astăzi în București ca răspuns la decizia Primarului General Sorin Oprescu de a construi pistele de biciclete, în continuare, pe trotuar.

Protestul intitulat Nu vrem piste pe trotuar a adunat cel mai mare număr de participanți al vreunei acțiuni ce a presupus bicicleta din Capitală, de până acum. Coloana de 3.000 de persoane a plecat din Parcul Izvor în jurul orei 15 și a pornit spre Primăria Generală, aflată pe strada Splaiul Unirii, unde s-au oprit pentru câteva momente. Bicicliștii s-au oprit în fața clădirii cu scopul de a-și arăta dezaprobarea privind continuarea realizării pistelor de biciclete pe trotuar.

Foto: Valentin Borcan

Vezi Comentarii (4)
  • Au fost mai mult de 3000 si ce ma dezamageste cel mai tare este ca TV urla la stiri despre alegerea capului mafiei in loc sa ne mediatizeze protestul…

  • Un primar adevarat stie ce trebuie sa schimbe. In loc de parcare subterana la Universitate, era mai sanatoasa (si mai ieftina) o parcare moderna pentru biciclete.

    In Romania de mai bine de 20 de ani se face reforma fara sa schimbam nimic; ma rog, nimic in directia buna. Pistele pe trotuar sunt pur si simplu o utopie; de la nivel conceptual si pana la aplicare. Cum sa ma deplasez cu 27-33 Km/h la cativa centimetri de pietoni?! Bine, nu toata lumea insista sa mearga asa de repede, insa oricum, sa-mi spuna Mr. Oprescu daca isi poate imagina macar ce ar simti daca cineva cu o bicicleta de supermarket de 17 Kg plus 100 „calaretul” s-ar infige cu coarnele laterale de pe ghidon in spinarea lui (in incercarea de a evita un copil care a patruns pe pista).

    Cata vreme lumea nu are pe unde sa mearga cu bicicleta si unde sa parcheze (tot bicicleta), foarte putin vor fi cei care se vor deplasa cu bicicleta la servici. Rationamentul total gresit al „iubitilor conducatori” spune ca PE LANGA MASINI ar fi si aceste piste si biciclistii!
    TOTAL FALS! IN LOC DE MASINI, nu pe langa si IN LOC DE PIETONI si IN LOC DE PARCARI.
    Cine merge cu bicicleta nu mai poate fi in acelasi timp si in masina in drum spre serviciu sau parcat in fata locului de munca.

    Acestea am avut de spus, sustin si semnez!
    24.03.2013 Andrei N.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 11 =