Acum citesti
Povestea Gârboavele XC 2012

Clubul de Ciclism Galati a încheiat cu succes a doua ediție a concursului de mountain bike Gârboavele XC, ediție ce și-a propus să aducă un omagiu Anei Radu. La linia de start s-au aliniat 215 participanți, chiar dacă on-line s-au înscris 230.

George Calinovschi, reprezentantul Clubului de Ciclism Galați ne zugrăvește o imagine completă a întrecerii:

Amintind de conditiile meteo, pot spune ca a fost o zi cu mult soare si fara vant, deci conditii perfecte pentru desfasurarea concursului. Cineva acolo sus ne iubeste si a fost alaturi de noi, avand grija ca totul sa iasa perfect.

Concurentii au fost impartiti in doua categorii: avansati (7 ture) si amatori (4 ture) – o tura fiind in lungime de aproximativ 8 kilometri. Startul a fost dat la ora 11:00, iar cronometrarea s-a realizat cu cip electronic. 

Dupa o ora si 45 de minute am aflat si castigatorul la categoria amatori, in persoana lui Vlad Bogdan de la echipa WarpSoft din Pitesti, urmat de Moroiu Adrian si Pisica Robert. Dupa ce Bogdan, a terminat de efectuat cele 4 ture, toti ceilalti participanti care l-au urmat au fost opriti la linia de finish, din acest motiv existand si cativa nemultumiti.

Cu toate ca finalul cursei de avansati era programat in jurul orei 15:00, el a venit mult mai devreme prin bunavointa celor doi invingatori, Marius Ionascu si Stefan Morcov. Ei au reusit sa termine cele 7 ture in 3 ore si 2 minute.

Tin sa felicit pe aceasta cale si tinerii membri ai CCG pentru rezultate excelente – Coliba Cosmin locul 3 la general avansati si locul 1 la categoria 18-29 ani si Ilie Alexandru locul 2 la amatori, categoria 18-29 ani si Brateanu Daniel locul 2 la amatori,  categoria 40-49 ani.

Toti cei care au luat parte la eveniment au primit o medalie in memoria Anei Radu de la echipa JetPowerTeam, care si-ar fi dorit foarte mult sa concureze si la aceasta editie.

In asteptarea afisarii rezultatelor, premierii si a tombolei, participantii s-au putut bucura de muzica, o portie de paste si un pahar de bere sau suc. Premiile oferite au fost numeroase, iar premiul cel mare de la tombola a fost o bicicleta.

De la acest eveniment nu au putut lipsi nici fotografii care au fost in numar foarte mare. Concursul desfasurandu-se in ture, concurentii s-au ales cu nenumarate fotografii. Cred astfel ca nici un concurent nu a fost ratat de aparatul foto.

Multi concurenti si-au exprimat deja dorinta de a participa la urmatoarea editie si chiar ne-au sugerat sa mai organizam astfel de actiuni unde vor veni cu placere.

Doresc sa multumesc tuturor sponsorilor, echipei de voluntari si nu in ultimul rand membrilor Clubului de Ciclism Galati fara de care nu s-ar fi putut oferi un spectacol pe cinste la Galati, in padurea Garboavele.

Vezi Comentarii (3)
  • Felicitari pentru organizare. Totul a fost bine.

    Buna ideea cu 4 ture.
    La inceput am fost putin sceptic cu aceasta noua metoda pt mine. Ma gandeam ca am batut drumul cam degeaba de la Bucuresti doar pentru un tur sau doua, dar s-a dovedit sa nu fie asa.
    O parere personala ar fi ca ar fi trebuit sa se incheie concursul dupa al zecelea sau al cinsprazecerea concurent care trece linia de sosire la tura scurta.
    Tura scurta sa fie considerata pentru amatori.
    Satisfactia ar fi mult mai mare ca amatorii sa se ia in piept cu amatorii nu cu sportivii care din anumite motive nu vor sau nu pot sa se ia in piept cu alti sportivi la tura lunga. Adica eu ca amator nu pot sa am pretentii sa intrec un sportiv si imi pare rau sa ma elimine un sportiv care asta face, dar nu are puterea sa concureze cu alti sportivi. Dar cred ca ma uitam cu mult mai multa admiratie la un amator care ma elimina decat la un sportiv care m-a eliminat.
    Succes in continuare. Ne vedem la anul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =