Acum citesti
Prototip cu cadru din carbon de la Hope: HB 211

Unul dintre cei mai respectabili producători de componente din lume, Hope, a lansat un proiect prin care și-au propus să construiască o bicicletă de enduro, bazată pe un cadru din carbon. Acesta a fost visul lui Simon și Ian, cei doi fondatori ai Hope pentru mai mulți ani, dar se pare că de abia acum au reușit să materializeze proiectul.

hope-1Dacă bicicleta a pornit de la oțel inițial, peste ani tehnologia s-a schimbat și așa s-a ajuns la carbon. Iar Marea Britanie este o țară care are cultura carbonului, de la echipele de Formula 1 până la proiectele spațiale. Astfel, celor de la Hope nu le-a fost greu să găsesc câțiva ingineri talentați care să poată aducă un plus de valoare acestui proiect.

hope-2HB 211 nu va folosi standardele pe care le întâlnești la orice pas, fiind un lux pe care cei de la Hope și l-au permis. Cu toate că bicicleta nu este astfel compatibilă cu unele piese disponibile pe piață, aceasta vine cu câteva propuneri care ar urma să-i îmbunătățească performanțele. Iar una peste alta, vorbim aici de un prototip, așadar, orice este permis. Butucul de spate spre exemplu este construit pentru a oferi un chainline cât mai drept, pozițioanrea spițelor față de jantă fiind perfect simetrică. De asemenea, prinderea etrierului a fost adusă cât mai aproape de roată pentru rigiditate mai mare, iar axul utilizat are un diametru de 17mm.

hope-3Suspensia este de tip 4 bar, optimizată pentru un stil agresiv și eficiență la pedalat. Momentan nu este pregătită pentru producția de seria, căci de la Hope afirmă că ar avea costuri mult prea mari, confirmând deci încă o dată că Asia rămâne tărâmul cel mai fertil pentru producția de biciclete. Dar, nu se știe niciodată la ce se ajunge, dat fiind faptul că acest proiect a fost destul de bine primit de piață.

hope-4via HOPE

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 3 =