Acum citesti
România la C.M. de Șosea 2013: Cel mai valoros loc 47 de până acum

Proaspăt încheiatele Campionate Mondiale de Șosea de la Florența au avut atât surprize, cum ar fi Rui Costa, primul portughez devenit campion mondial de fond, dar și rezultate așteptate, precum cel de-al treilea titlu cucerit de Marianne Vos în cursa femină ori titlul cucerit de Tony Martin la contratimp masculin. Acolo, duelându-se cu numele grele din sportul cu pedale, a fost prezentă și echipa națională a României, cu nu mai puțin de 7 sportivi. Andrei Nechita la Elite, Zoltan Sipos, Eduard Grosu și Andrei Vociu la U23, precum și Vlad Dobre, Lucian Buga și Adrian Zamfir la Juniori au fost cei care au luat startul în cursele propriilor categorii.

Adrian Zamfir face un contratimp bun

Primul semn al unei evoluții mai bune decât cele din anii precedenți a venit odată cu contratimpul juniorilor, unde Adrian Zamfir a reușit o clasare pe locul 55 din 84 de participanți. În rest, Lucian Buga încheie pe locul 72 în aceeași cursă, la U23 Grosu și Sipos se clasează pe locurile 63, respectiv 64 din cei 74 de sportivi, în timp ce Nechita ocupă și el un mai mult decât modest loc 66 la categoria sa din cei 77 de alergători.

adrian_zamfir

Probabil cel mai muncit loc 47 pentru Andrei Nechita din cariera sa

Prima probă de fond a fost cea a rutierilor U23, unde echipa României a reușit să iasă în evidență prin Zoltan Sipos, care s-a aflat în evadarea zilei. Cu toate acestea, ziua s-a încheiat fără altă reușită, toți cei 3 sportivi abandonând până la final.

Juniorii tricolori nu au avut un parcurs prea bun nici ei, cursa de 140 de kilometri dovedindu-se o nucă prea tare pentru ei, toți 3 trecându-și numele pe lista abandonaților

Dar parcursul „naționalei” a fost salvat în ultima zi, într-o cursă care anunța o soartă similară celor de până atunci. Andrei Nechita avea o sarcină dificilă în fața sa, mai precis o zi inuman de ploioasă, 270 de kilometri de pedalat, adică undeva cu puțin sub 8 ore, niciun coechipier ca să-l ajute și câteva echipe care nu știau de glumă ca și adversari. Din cei 208 rutieri care au luat startul, doar 61 de rutieri au ajuns la finish-ul din Florența, Nechita reușind o clasare pe un onorabil loc 47. Chris Boardman, care a comentat cursa din partea BBC și care a adunat ceva medalii la vremea lui, a apreciat că a termina cursa de ieri constituie o „realizare în sine”.

andrei_nechita

Rezultatele complete ale Campionatelor pot fi văzute aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + one =