Acum citesti
Roţi de ciclocros noi pe disc pentru baieuri de la Enve

ENVE_CX_Tub_Wheel_HiRez_5-600x401Odată cu sezonul de ciclocros au fost lansate şi noile roţi de la ENVE. Cum discurile şi-au făcut locul pentru multă vreme de acum încolo în lumea ciclocrosului, ENVE s-au conformat şi au scos pe piaţă o roată perfectă pentru CX pentru frâne pe disc. O jantă pentru ciclocros trebuie proiectată cu anumite lucruri avute în vedere, iar ENVE CX pare să fie făcută ca la carte.

ENVE_CX_Tub_Wheel_HiRez_4-600x401Frânele pe disc permit proiectanţilor să producă jante superioare, nefiind nevoie de suprafaţa de frânare, iar acestea sunt mult îmbunătăţite. Pentru CX, suprafaţa de frânare de carbon trebuie să fie foarte groasă pentru a rezista în condiţii de noroi, astfel că în lipsa acesteia cei de la ENVE au reuşit să creeze o jantă mai uşoară şi cu proprietăţi mai bune de amortizare. Profilul jantei este de asemenea optimizat pentru ciclocros, având un profil ce evită snake bite-ul şi care permite schimbarea uşoară a baieurilor de mai multe ori, pe suprafaţa de contact cu anvelopa fiind folosit un carbon foarte rezistent.

Screen-Shot-2015-10-23-at-11.45.25-AM-600x384Jantele au fost special concepute pentru a fi folosite cu baieuri de 33 mm care respectă normele UCI, ele având o lăţime de 28 mm şi o înălţime de 31 mm. Cu o greutate de 285 g, jantele vor fi disponibile doar pentru 28 de spiţe.

Jantele sunt disponibile ca roţi complete cu butuci Chris King sau DT Swiss sau separat, preţul fiind de 875 USD pe jantă iar un set de roţi având un preţ între 2320 şi 3000 USD. Ele vor fi disponibile cu prindere de disc Centerlock sau IS şi cu casetă de pinioane pentru Shimano/SRAM sau SRAM XD.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =