Acum citesti
Sistem de alertă pentru deschiderea ușii automobilului

Sunt nenumărate accidentele rezultate din neatenția șoferilor, care deschid ușa automobilului fără să se asigure că din spate vine vreun vehicul. În cazurile cele mai triste este vorba despre bicicliști, care de regulă, nu scapă tocmai ușor dintr-un astfel de impact. Pentru a rezolva cumva această problemă, Nick Varvaris a conceput DAS (Dooring Alert System), spune el, după ce un biciclist și-a pierdut viața într-un asemenea accident.

lumini-semnalizare

Ideea este simplă: un set de lumini montate pe lunetă, în stânga și în dreapta, se vor aprinde de fiecare dată când ușa este deschisă, iar centura nu este prinsă. Alte două LED-uri vor fi instalate și în oglinzile retrovizoare, reprezentând astfel un semnal de atenționare și pentru ocupanții autovehiculului. Odată ce mașina se pune în mișcare sau închiderea centralizată a fost acționată, LED-urile nu se vor mai aprinde. O idee simplă dar care ar putea funcționa foarte eficient, atât timp cât și bicicliștii vor știi ce semnfică acele LED-uri aprinse.

Desigur, Nick Varvaris dorește să meargă mai departe și să implementeze acest sistem în autovehicule direct din fabrică, dar până atunci calea este lungă. Momentan, acestea pot fi comandate de pe Kickstarter, la un preț de 150$/set.

Alte detalii pe kickstarter.com.

via Kickstarter

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 8 =