Acum citesti
Tern promovează bicicletele din materiale reciclate, alături de marile companii

Tot mai multe companii influente încep să ia la cunoștință dezastrul ecologic zilnic al milioanelor de tone de deșeuri și, într-o măsură mai mare sau mai mică, acționează în acest sens. Poate că planeta nu o să fie salvată de această inițiativă prea curând, dar Coca-Cola și celebrul cantautor will.i.am au invitat o serie de firme să folosească materiale reciclate în cadrul produselor lor, iar printre numele de pe listă se află și marca de biciclete pentru oraș Tern.

ekocycle_harrods039

Linia de produse în care se vor înscrie modelele poartă numele de Ekocycle, iar bicicletele sunt mai „eco” decât restul suratelor pentru că al lor cadru din aluminiu conține 10% material reciclat, jantele sunt fabricate într-o unitate alimentată doar de panouri solare, iar acumulatorii dinamului se încarcă singuri, neavând baterii care să se poată schimba. Locul de desfacere al acestor biciclete, modelele Verge X20 (ediție limitată) și Verge P9, va fi renumitul magazin Harrods din Londra, acestea putând fi achiziționate pentru 2.500, respectiv 925 de lire sterline.

TN-ekocycle-X20-blk
Modelul în ediție limitată X20, din care doar două bucăți vor fi disponibile

 

Momentan, cele două biciclete, conform chiar producătorului, se află la nivelul de „produs aspirațional de lifestyle”, de unde deducem că sunt mai degrabă o inițiativă cu o importantă componentă de imagine și, într-un caz foarte fericit, poate vor deveni cândva trendsetter. Însă, până vom vedea orașul ticsit de bicicliști, care să mai și călărească biciclete din material reciclat, propunem să ne vedem în continuare de colectarea selectivă și să ne amintim că pentru a putea fi colectate, deșeurile trebuie aruncate exact în tomberon.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × three =