Acum citesti
Transilvania Bike Trails Race se apropie!

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB ce va avea loc sâmbata 8 august 2015, cu start si finish la Crit, satul de langa Viscri, al carui scop este acela de a lansa si promova reteaua de trasee de bicicleta ce leaga satele sasesti din zona Tarnava Mare cu Sighisoara. Concursul este la a 2-a editie si se va desfasura pe o distanta de aproximativ 47km. Traseul parcurge atat zone special amenajate din retea cat si dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulite din satele vechi.
Se trece si prin curtile bisericilor fortificate.

IMG_2025-micsorata

Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, prin Programul de Cooperare Romano-Elvetian are o lungime totala de aproximativ 100 km incepand din luna mai 2015 si leaga 10 sate din zona cu Sighisoara. Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, si in perioada 2013 – 2015 in cadrul unui proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighisoara.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80% prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.

Constructia retelei a inceput in anul 2011 cu traseul ce leaga satele Crit si Mesendorf, cu o lungime de 7 km si s-a continuat in anul 2013 cu traseul Crit-Bunesti (7 km). De atunci s-au mai construit/amenajat si traseele Viscri – Bunesti 15km, Viscri – Saschiz 35km, Crit – Saschiz 22km.

Poți găsi toate detaliile pe site-ul competiției.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =