Acum citesti
Vanhawks Valour aduce bicicletele în categoria produselor „smart”

Avem o grămadă de produse inteligente, dar încă mai e loc și, chipurile, nevoie de așa ceva, așa că discret, de undeva din Toronto, Canada, își face intrarea pe scenă ceea ce poate fi considerată una din primele biciclete inteligente. Vanhawks Valour își propune să fie o bicicletă de oraș „smart”, care să folosească la maximum instrumentele electronice de care dispune.

van

Suita de senzori montați pe aceasta impresionează, Vanhawks dispunând de giroscop, accelerometru, magnetometru, vitezometru și transmițător GPS, toate trimițând date către telefonul tău, și acesta tot inteligent. Rostul lor este, în viziunea creatorului, să vină în ajutorul navetiștilor care pedalează sugerându-le o varietate de rute pentru a ajunge la destinația dorită sau oferindu-le alte opțiuni cum ar fi selectarea unui traseu cu mai puține gropi. Un avantaj important ar mai fi cel că se poate construi o bază de date și se pot culege informații privind preferințele utilizatorilor de bicicletă, lucru ce poate veni în folosul dezvoltării infrastructurii de biciclete.

Vanhawks nu doar că dispune de aceste echipamente electronice numeroase, dar este performantă și din punct de vedere al unei biciclete standard, având cadru din carbon, anvelope de 28mm, frâne Avid, transmisie pe curea Gates, dar și posibilitatea de a alege între pinion fix, singlespeed sau viteze în butuc.

Sursa: Kickstarter

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 2 =