Acum citesti
Traseu – Băicoi, Telega, Buştenari, Cocorăştii Mislii

propulsat_de

Traseul de azi este unul rapid şi foarte variat. Deşi se află la mică distanţă de Bucureşti, puţin peste 80 km, tura beneficiază şi de urcări, coborâri şi drumuri forestiere suficiente cât să consideri această tură completă, atât cât se poate într-o zonă săracă în altitudine. Distanţa totală este de 47 km, din care avem în jur de 34% asfalt şi 66% forestier drumul urcând până la o altitudine maximă de 641 m. Diferenţa totală de nivel este de 580m.

traseu cicloturism baicoi bustenari 01

Se pleacă spre vest pe DJ100F pe asfalt din Băicoi şi în aproximativ 4 km vom ieşi din sat. Până la km 16 vom continua în urcare continuă uşoară pe asfalt după care vom face brusc dreapta (est) începând să urcăm mai serios câteva serpentine. De la virajul la dreapta mai avem încă 5 km de asfalt după care intrăm pe macadam. Tot pe această urcare asfaltată vom atinge şi altitudinea maximă a traseului.

traseu cicloturism baicoi bustenari 04

Ne aflam acum în Buştenari şi urmărim drumul neasfaltat care traversează comuna Telega. La un moment dat, la km 25, vom face stânga părăsind drumul principal pentru o buclă care ne va duce spre cea de-a 2a urcare a traseului altitudinea maximă la care ajungem acum fiind de 487m. Drumul este foarte pitoresc, peisajul frumos, iar suprafaţa de rulare excelentă. Pentru a reveni în drumul pe care l-am părăsit mai devreme va trebui să facem dreapta la un moment dat mai exact la km 27-28. Aici trebuie mai multă atenţie întrucât vom părăsi drumul principal pentru o potecă ce coboară abrupt printre copaci prin dreptul unei sonde. Dacă aveţi gps si track-ul acesta încărcat nu veţi avea probleme cu urmărirea drumului. Se trece pe lângă câteva sonde dezafectate, se coboară nişte serpentine după care la km 29 vom reintra în drumul părăsit mai devreme la km 25.

Continuăm, iar acum am intrat în pădure. La km 30 vom întâlni o intersecţie unde vom face stânga traversând un pod. În continuare peisajul este frumos şi liniştit, iar înclinaţia drumului duce spre un fals plat. La km 35 vom reintra pe asfalt întâlnind şi primele case întrucât am intrat în satul Cocorăştii Mislii. După ce ieşim din sat ne aflăm acum pe DJ102, nu exagerat de circulat, care ne va duce înapoi în Băicoi după alţi 9 km.

Statistici traseu
Lungime (România Digitală): 47 km
Diferenţă de nivel (bikemap.net): 580 m
Altitudine maximă (România Digitală): 641 m
Rampă medie (Google Earth): 4,1%
Izvoare: există magazine săteşti
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four − two =