Acum citesti
Este oficial! Epilat e mai bine!

Am auzit de multe ori discutându-se despre epilarea mâinilor şi picioarelor atunci când se vorbeşte despre ciclismul profesionist. E bine să o faci, merită? Însă şi amatorii o fac de multe ori. Motivele sunt numeroase şi încep de la faptul că masajul se face mai uşor pe un picior epilat şi se termină cu motive cum ar fi faptul că aşternuturile se simt mai confortabil în prima noapte.

Indiferent de motiv Specialized a decis că a venit vremea să măsoare într-un mod profesionist dacă un corp epilat este sau nu mai aerodinamic. Şi nu mică le-a fost mirarea când au văzut cât de aerodinamice sunt o pereche de picioare epilate versus cele neepilate. Aparatele au măsurat o economie uimitoare de 82 secunde pentru o distanţă de 40 km.

[youtube id=”DZnrE17Jg3I” width=”600″ height=”350″]

Au trecut apoi la mâini unde au observat că două mâini epilate sunt cu 19 secunde mai rapide faţă de mâinile neepilate, pe o distanţă de 40 km, chiar dacă mâinile nu aveau iniţial mult păr pe ele.

[youtube id=”h_C8K9x47q0″ width=”600″ height=”350″]

Pe de altă parte bărboşii şi mustăcioşii pot sta liniştiţi şi păstra podoaba calipară. Specialized a măsurat şi dacă o faţă cu barbă şi mustaţă versus una fără este mai aero sau nu. Rezultatul a fost că diferenţa este prea mică pentru a te preocupa acest lucru.

[youtube id=”FkmCLOjk2h8″ width=”600″ height=”350″]

Aşadar ciclişti de pretutindeni sezonul 2015 vă aşteaptă şi sunteţi invitaţi să luaţi măsuri serioase pentru a vă îmbunătăţi timpul la concursuri. Asta dacă simţiţi că antrenamentul uzual nu este suficient.

Vezi Comentarii (2)
  • Cred ca totusi conteaza mai mult cat de lat esti.
    In general, cei mai subtirei sunt avantajati, cu toate ca nu au muschi foarte dezvoltati.

    • Este vorba de aceeasi persoana, epilata si neepilata, deci nu conteaza latimea sau subtirimea. Testul a aratat ca aceeasi persoana, odata cu par si apoi fara par pe maini si picioare, a fost mai rapida fara par.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =