Acum citesti
Noul Vitus Sommet 2015 – detalii tehnice şi video

Vitus Bikes, o marcă a celor de la Chain Reaction Cycles, a lansat detaliile modelelor de biciclete Escarpe şi Sommet destinate colecţiei anului viitor. Vitus Sommet este construită în jurul unei suspensii noi de 155cm în timp ce Escarpe are o cursa de 135mm. Sommet Pro are o serie foarte bună de specificaţii precum furca RockShox Pike RCT3, roţi Mavic Crossmax, SRAM X1/X01 şi tija de şa reglabilă Reverb Stealth.

vitus sommet 2015

Sommet 2015 a fost regândit folosind cele mai bune atribute ale modelului premiat Escarpe. Pentru noul model linkul suspensiei a fost îmbunătăţit, iar pârghiile optimizate pentru a obţine traseul optim al axului roţii spate.

Noua platformă Vitus dispune de montant flotant orizontal al shock-ului (FHSM) şi montant real pentru pivotul principal (AMPL) gândite să ofere cea mai eficientă pedalare şi suspensie. Această amplasare a cerut ca suspensia să treacă prin ţeava seat-tube, soluţia Vitus fiind cele două piese unite care oferă nu doar greutate mai mică ci şi rigiditate bună.

[youtube id=”QOFw2G4Kx3Y” width=”600″ height=”350″]

Pivotul principal este fixat într-o poziţie înaltă şi avansată pe aceeaşi linie cu foaia 32T. Acest lucru oferă un anti squat şi bob natural atunci când se pedalează, folosind setupul cel mai des utilizat 1x32T, fără a impune o tensiune excesivă asupra lanţului. Mulţumită acestei locaţii a pivotului Sommet are o suspensie de 155mm şi o cale a axului roţii spate gândită să-ţi păstreze inerţia.

Locul pivotului de pe chainstay este instalat pe aceeaşi linie cu ţeava chainstay eliminându-se astfel forţele îndreptate spre shock şi care ar cauza compresia acestuia (pedal bob-ul) datorat tensiunii din lanţ. În plus această localizare a pivotului maximizează suspensia activă atunci când se frânează cu roata spate, similar unei frâne „floating” însă fără a fi penalizat de greutate suplimentară.

Pârghiile suspensiei sunt gândite să dispună de o rată descrescătoare după care să devină uşor progresivă. Acest lucru ajută bicicleta să stea confortabil în poziţia lăsată în timp ce oferă şi o platformă stabilă. Montantul inferior al shock-ului se mişcă spre înainte odată cu suspensia. Acest lucru ajută la menţinerea unei rate liniare fără a ajunge la capătul cursei atunci când se întâlneşte un obstacol mare pe traseu. Această mişcare reduce şi modificarea unghiului atunci când shock-ul lucrează pe întreaga cursă, lucru care reduce tensiunile laterale şi care creşte durata de viaţă a suspensiei.

Cadrul este fabricat din aluminiu 6061-T6 triple butted şi oferă o cursă de 155mm mulţumită design-ului Horst-Link 4-bar la care se adaugă un montant orizontal flotant. Pentru a se putea folosi orice transmisie Vitus a dotat Sommet cu montant High Direct pentru schimbătorul faţă şi ISCG-05. Axul spate este acum standard 142mm x 12mm E-Thru. Pe cadru se poate instala tija de şa Reverb Stealth mulţumită ghidării interne disponibile. Ţeava downtube este protejată mulţumită unui scut pe dedesubtul căruia trec şi cablurile.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 7 =