Acum citesti
Test – cap pompă CO2 Genuine Innovations Microflate Nano

Pompele au evoluat mult în ultimii ani. De la clasicele modele la care trebuie să pompezi singur la cele electrice miniaturale sau cele cu cartuș CO2 cum este și aceasta de la Genuine Innovations. Capul de pompa Microflate Nano este extrem de mic și de aceea îl consider una din cele mai bune opțiuni pentru cicliști, în special dacă vrei să îl transporți în gentuța de șa. Dimensiunile sale sunt foarte mici: 2,54 cm lungime x  2,28 lățime x 3,81 cm înălțime. De asemenea și greutatea este prietenoasă pentru mica gentuță de șa a cursierei. Avem doar doar 23 grame pentru Microflate Nano.

Avantajul principal al capului de pompă Microflate Nano de la Genuine Innovations, este faptul că nu are un robinet dedicat cu ajutorul căruia dozezi fluxul de CO2. Însă asta nu înseamnă că nu este controlabil. Dacă majoritatea produselor de acest tip dispun de un robinet suplimentar prin care se face dozarea, la Microflate Nano se face direct din cartușul CO2. Mai întâi înșurubezi complet cartușul în capul de pompă. Când vrei să umfli, tot ce trebuie să faci este să deșurubezi încet cartușul, iar fluxul de CO2 va începe să curgă, umflând roata.

Robinetul la un astfel de produs este riscant pe termen lung întrucât se poate strica, fie că îl scapi pe jos sau capul de pompă se lovește continuu de celelalte scule din gentuță. Microflate Nano nu are aceasta problemă.

Capul Microflate Nano este direct compatibil cu valvele Presta și Schrader. Nu trebuie să schimbi nimic pentru a umfla alternativ roți dotate cu ambele tipuri de valvă. Este suficient doar să presezi capul de pompă pe valvă.

Datorită dimensiunilor mici, Microflate Nano este compatibilă inclusiv cu jantele disc aerodinamice, care dispun doar de o fereastră mică pe unde iese valva. Microflate Nano intră perfect și în astfel de spatii mici. La această pompă se pot folosi cartușe de CO2 cu capacități de 16, 20 și 25 grame. În pachet primești capul de pompă, dar și un cartuș de 20 grame. Un astfel de cartuș este suficient pentru a umfla două anvelope de cursieră la 5,4 bar sau o anvelopă mtb 29er la 1,8-2 bar în funcție de dimensiune.

Găsesc acesta pompă excelentă ca obiect de avut la tine în mini trusa de scule a bicicletei. Este ideală de folosit în caz de urgență, spre exemplu ești în timpul unui concurs sau ai ghinionul să faci pană când plouă. Dar, odată cu scăderea prețului la cartușele CO2 de rezervă, Genuine Innovations Microflate Nano este ideal de folosit oricând în locul pompei clasice. O consider utilă datorită dimensiunilor mici, greutății reduse și pentru dozarea ușoară care se face direct prin rotirea cartușului.

  • Greutate: 23 g
  • Dimensiuni: 2,54 cm lungime x 2,28 lățime x 3,81 cm înălțime
  • Preț recomandat: 57 Lei (cap pompă și cartuș CO2 de 20 g)
  • Importator: BikeFun

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + twelve =