Deși mereu ies în față piesele mari de echipament cum e casca, pantofii, tricoul sau pantalonii, confortul într-o tură de ciclism depinde în mare măsură și de piesele mai mici și mai puțin vizibile. Dintre acestea fac parte și mănușile și ciorapii, care dacă sunt de calitate bună toată lumea îi uită, dar dacă sunt de calitate proastă se fac simțiți.

În noua gamă de produse premium de ciclism Van Rysel RoadR 900 din 2019 oferite de Decathlon se regăsesc evident și aceste piese de echipament, folosite și acestea de echipa franceză U19 Van Rysel – AG2R La Mondiale. Noi le-am primit la test și încercăm să vă spunem cât mai multe despre ele.

Mănușile sunt fără degete și din material elastic, stil competiție, pentru a fi mai ușoare. Fără un sistem de închidere cu arici, ele au mai puține cusături și sunt mai confortabile. Materialul elastic cuprinde excelent toată palma, e confortabil și respiră bine. Contactul cu ghidonul este intermediat de inserțiile de Tehnogel, foarte plăcute și deloc invazive.

Ca element negativ, care vine practic la pachet cu design-ul compact, este dificultatea cu care se pun pe mână și mai ales cu care se dau jos. Se așează atât de strâns (fără a cauza disconfort) încât am observat că dacă iau o pauză de 1-2 ore între două ture de bicicletă prefer să le las pe mână! Nu e ceva surprinzător iar această problemă e prezentată clar și pe pagina magazinului!

Șosetele sunt și ele foarte bine fabricate, dintr-un material fin și plăcut, elastic. Pentru a sta bine pe picior, acestea au inserții din material cu elasticitatea mai mare la nivelul gleznei, boltei și a tibiei. Sunt răcoroase, perfecte pe timp de vară. Pot spune că se fac uitate pe picior, ceea ce e excelent pentru o pereche de șosete.

Atât mănușile cât și șosetele sunt elemente de echipament cu un grad de uzură mare și ce necesită să fie înlocuite destul de des, așa că eu vă recomand să luați în considerare și această opțiune! Ca orice alt produs Decathlon, le găsiți ușor pentru a le proba și a vă decide singuri asupra lor cu produsele în mână.

Producător/importator: Decathlon

Preț: 84,90 lei – mănușile, 39,90 lei – șosetele

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTest – bicicleta Veltra SSP din bambus laminat
Articolul următorABSA Cape Epic a dezvăluit traseul pentru ediția 2020!
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ