Acum citesti
A 4-a ediție Vidraru Bike Challenge găzduiește etapa Cupei Naționale a României la XCM

Cea de-a 4-a editie a concursului de mountain bike, Vidraru Bike Challenge, va avea loc sambata, 24 iunie, in muntii Fagaras, cu plecare din zona barajului Vidraru, unde sunt asteptati peste 1000 de concurenti si sustinatori.

Vidraru Bike Challenge este o competiție de ciclism off-road, adresată pasionatilor de sporturi si activitati de outdoor, la care pot participa atat cicliști montani de performanța, cat și amatori.  Anul acesta, in cadrul competitiei se va sustine si a doua etapa din Cupa Naționala a Romaniei de XCM: “Ne dorim sa sustinem miscarea si sportul, indiferent de forma acestora, si incurajam atat sportivii de performanta, cat si amatorii cu spirit de aventura si dornici de miscare”, declara echipa Vidraru Bike Challenge.

Competiția imbina miscarea cu un traseu spectaculos, ce urcă din zona barajului Vidraru, pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș. O parte din traseu se afla in golul alpin, ceea ce ofera participantilor o excelenta vizibilitate de jur-imprejur, catre varfurile Caltun, Lespezi, Negoiu la vest si, respectiv, Vanatoarea lui Buteanu, Arpasu Mic, Raiosu, Piscu Negru la est. Intreaga competite va fi filmata cu o drona.

Participanții pot alege între 3 probe, in functie de nivelul de performanta, dupa cum urmeaza: 34, 52 și 90 km (tura de 90 km reprezinta proba in Cupa Nationala a Romaniei de XCM).

Lungimea turei lungi (maraton – aproximativ 90km) și diferenta de nivel (2400m) plaseaza traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obisnuiti cu turele de MTB pe drumuri forestiere montane. Tura scurta, de numai 34km lungime și 1000m diferenta de nivel, cu o coborare foarte frumoasa in final, este accesibila celor dornici de o plimbare provocatoare.

Concursul are startul sambata dimineata la 9:30, pentru toate cele 3 probe, traseele urmand sa se desparti ulterior, in functie de proba. Pe intreg traseul, participantii vor beneficia de puncte de hidratare, iar fiecare participant care va termina cursa va primi medalie, tricoul fiind inclus in kitul de participare.

Competita este organizata cu ajutorul partenerilor si sponsorilor: Federatia Romana de Ciclism, XTB Online Trading, Ciuc Radler, Fitbit,  Solaris, BMW, Conacul Ursului, Devron, Spokes, Dor de duca, Freerider.ro, DirtBike, MosIonRoata, Radio Guerrilla, SIS.

La concurs vor fi acordate atat premii in bani, cat si produse oferite de parteneri, pentru open masculin si feminism, fiecare traseu.

Printre premiile oferite pentru podium si tombola amintim: Smartband-uri Fitbit Alta HR, bicicleta DEVRON Urbio 1.8, pachete de nutritie si energizare, ciclocomputere, survival gearbox, aparatoare noroi, mansoane, 50 camere Mitas, si multe altele.

Despre Vidraru Bike Challenge

Competita Vidraru Bike Challenge este organizata de catre asociatia sportiva Adventuremania, care isi propune sa antreneze cat mai multi oameni  intr-o viată activa. Suntem bucurosi sa facem cunoscuta experiența acumulata in sute de iesiri de relaxare si în competitii – toate având drept numitor comun miscarea in natura: de la superbe trasee de trekking & hiking la experiente unice în ture de MTB, pe schiuri sau în ambarcatiuni.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =