Acum citesti
Mausolee pe bicicletă – ediție centenar

Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Asociația Sportivă “VeloPower” și Consiliul Județean Vrancea anunță editia centenar a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”.

De la organizator:

De trei ani marcăm într-o manieră unică ”Zilele Europene ale Patrimoniului”, promovând mausoleele eroilor din Vrancea și memoria Marelui Război în rândul celor pasionați de ciclo-turism! Pedalăm eroic pe ”Drumul de Glorie al Armatei Române” și vizităm toate cele patru mausolee ridicate în cinstea jertfei celor căzuți în Primul Război Mondial. Iar, pentru că în acest an se aniversează Centenarul Marelui Război, pregătim o ediție aniversară cu un număr record de 150 km.

Acest eveniment nu este concurs de ciclism ci doar o tură de anduranță. Nu percepem taxe de participare, dar de la noi toată lumea pleacă cu amintiri de neuitat și kit fain de participant!

Cea de-a III-a ediție a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” are loc pe data de 16 septembrie 2017. Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Asociația Sportivă “VeloPower” și Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu Muzeul Vrancei, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, Consiliul Local Soveja și Consiliul Local Răcoasa. Evenimentul beneficiază de consultanța unui ciclist cu experiență – Rafael Grigoriu, căpitanul echipei VeloPower.

Startul turei de ciclism va avea loc la ora 7.00 la Mausoleul Eroilor Focșani. La plecare cicliștii vor primi 0,5 l apă, banane și două batoane energizante Isostar. Va exista o mașină de asistență tehnică oferită de Magazinul cu biciclete, iar coloana va fi deschisă de către mașinile companiei de securitate UMO Serv.

Un microbuz pentru cicliștii care se simt extenuați și vor să ia o pauză ne va însoți pe traseu, acesta fiind oferit de compania Pandora Prod. De asemenea, bicicletele celor care vor să își revină vor fi preluate de către un microbuz cu platformă pus la dispoziție de Premium Porc Group. Pe tot parcursul evenimentului vor exista servicii foto-video.

Traseul, cu o lungime de 150 km, pleacă de la Mausoleul Eroilor Focșani și trece prin Odobești, Jariștea și Bolotești. La Tifești vom înfrunta eroic o primă pantă, după care ne vom îndrepta spre Vidra pe DJ 205 D. La Școala Vidra va fi un coffee break cu apă/suc, fructe și cafea, oferit de Resort Laguna. Tot aici va fi și un warm up session cu muzică românească mixată de DJ Cătălin Caleț. De la Vidra continuăm traseul cu urcări care mai de care mai eroice spre Vizantea Livezi pe DJ 205 E. Drumul ne va duce, pedală cu pedală, până la Cîmpuri. Aceasta este, practic, partea cea mai grea a traseului, însă kilometrii care ne-au rămas de pedalat până la Soveja sunt înșelători…sunt mulți și se urcă ușor, ușor.

La Mausoleul Soveja va fi cea mai lungă pauză – aproximativ o oră. Aici participanții pot servi poale în brâu pregătite ca la mama acasă de femeile din sat, însă materia primă este oferită de lanțul de magazine Paco. Pe lângă poalele în brâu vom avea pentru cicliști apă și fructe, oferite tot de lanțul de magazine Paco.

Tura de ciclism de anul acesta este 100% environmentally friendly. Prin urmare toate băuturile calde vor fi servite în pahare de carton, iar voluntarii noștri se vor asigura că deșeurile sunt colectate selectiv.

După ce poalele în brâu se termină, participanții la tura de ciclism ”Mausolee pe bicicletă” pot vizita Mausoleul Soveja și se pot prinde în horă cu artiștii de la Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei” care vor susține un recital de cântece de cătănie.

De la Soveja se pleacă în jurul orei 15.00 pe DN 2 L spre Mausoleul Mărăști. Până la intrare în Răcoasa drumul merge la vale…la fel și bicicleta, dar provocarea vine o dată cu intrarea pe DJ 205 K unde avem poate cea mai eroică urcare de pe traseu, iar apoi de pedalat pe câțiva kilometri de fals plan.

La Mărăști cicliștii sunt invitați să viziteze poate cel mai spectaculos mausoleu de pe ”Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial” – mausoleul care are două etaje subterane și o poveste care merită ascultată.

Oprirea de la Mausoleul Eroilor Mărăști va fi și momentul în care compania Pandora, sponsorul principal al evenimentului, va înmâna un premiu surpriză unuia dintre participanți! Și pentru că tot este momentul surprizelor, compania Maressia continuă tradiția și oferă tricouri brodate celor mai norocoși participanți.

De la Mărăști se pleacă spre Mărășești, pe DN 2 L. Înainte de satul Muncelu va mai fi o urcare grea, cea de la Valea Cîmpului.

La Mausoleul Mărășești se va ajunge în jurul orei 18.00-19.00. Aici cicliștii vor primi un kit de participant cu produse promoționale oferite de către Consiliul Județean Vrancea dar și de către companiile Altdorf Tehnik și Premium Porc Group. După premiere, cicliștii vor fi preluați către Focșani de microbuzele companiei Autovip. Bicicletele vor fi transferate la Focșani prin grija firmei Caspro.

Pe această cale dorim să mulțumim companiilor care sprijină evenimentul ”Mausolee pe Bicicletă”: Pandora Prod, Premium Porc Group, Altdorf Tehnik, UMO Serv, Paco, Resort Laguna, Autovip, Maressia, Magazinul cu biciclete, Caspro Publicitate.

Cea de-a III-a ediție a ”Mausolee pe bicicletă” se bucură de parteneriate media de excepție: Antena 3, Agenția Națională de Presă ”Agerpres”, prestigiosul site de profil FreeRider.ro, Monitorul de Vrancea, Atlas TV.

Cicliștii care doresc să participe trebuie să completeze formularul de participare până la data de 12 septembrie 2017, ora 20.00.

Participanții vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii în maxim 24 ore de la data finalizării procedurii. Participanții vor fi înștiințați prin e-mail ori de câte ori vor apărea noutăți legate de eveniment, până cel mult în data de 14 septembrie 2017, ora 19.30.

Detalii despre Regulamentul turei de ciclism ”Mausolee pe bicicletă” găsiți aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + eight =