Acum citesti
Acum 20 de ani : Kona Fire Mountain

O privire in trecut nu strica niciodata pentru a intelege pe deplin evolutia bicicletelor. Aceasta comparatie ar trebui sa te elucideze in ceea ce priveste schimbarile majore din ultimii 20 de ani. In stanga este o Kona Fire Mountain, model 1990. Iar in dreapta este modelul 2010. Sub sloganul „Super Performance. Entry level price” cei de la Kona au lansat o bicicleta pentru cei cu bugete reduse, insa dotata cu componente moderne pentru acea perioada.

Prezentata ca o bicicleta care se poate descurca la fel de bine pe munte cat si in oras, Kona Fire Mountain era dotata cu o linie de componente Shimano Exage 300 LX, transmisie Hyperglide, caseta cu 7 pinioane si schimbatoare SIS si manete de frana cu schimbatoare de foi si de pinioane integrate STI (Shimano Total Integration). Inca din acea perioada, Kona a dotat modelul Fire Mountain cu Quick Release pentru ambele roti!

Anvelopele proveneau de la Ritchey, modelul Quad in dimensiunea 1.6. Frana pentru partea posterioara a bicicletei facea parte tot din gama Shimano Exage, insa modelul era 500 LX.

Astazi lucrurile stau putin diferit. Nu se mai concepe livrarea unei biciclete de munte fara cel putin o furca cu suspensii. Mai mult decat atat, Kona Fire Mountain 2010 este dotata cu frane pe disc. Cadrul este realizat din aluminiu si nu din crom, iar bicicleta pare per total mult mai rezistenta si mai bine inchegata.

Ce a ramas din vechiul slogan, este „Entry level price”, o mostenire pe care Kona Fire Mountain a dobandit-o pina in zilele noastre.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 12 =