Construieşte-ţi propria comandă de ghidon pentru tija de şa reglabilă

0

Mulţumită creşterii în popularitate a transmisiilor 1x o mulţime de shiftere pentru schimbătorul faţă nu mai sunt folosite. Însă acum, mulţumită unor băieţi de la Re:Cycles Bike Shop şi Seasucker Bike Racks aceste shiftere pot fi convertite să funcţioneze pe post de „remote” pentru două tipuri de tije reglabile pentru şa acţionate prin cablu. Este destul de simplu, iar rezultatul este o manetă cu arc care nu prinde nimic. Tot ce trebuie să facă este să tragă de un cablu care declanşează mecanismul tijei de şa. Pentru a lăsa şaua să se ridice din nou tot ce trebuie să facă remote-ul artizanal este să o lase să urce sub influenţa propriei tensiuni.

Charles Casagrande, de la Seasucker, a folosit un shifter Sram de şosea defect pentru a acţiona o tijă de şa Thomson. Cei de la Re:Cycles au folosit un shifter XT pentru o tijă de şa LEV.

shifter shimno xt transformat in remote pentru tija sa de 1

Pentru a o face să funcţioneze Merritt, de la Re:Cycles, a demontat shifterul XT şi a scos trigger-ul şi clicheţii.

shifter shimno xt transformat in remote pentru tija sa de 2

Punctele de prindere de pe roata interioară sunt tot acolo însă dinţii ce trebuiau prinşi sunt acum demontaţi. Acum maneta acţionată de degetul tău mare se mişcă liber trăgând de cablu fără a-l opri în puncte intermediare.

shifter shimno xt transformat in remote pentru tija sa de 3

Arcul din tija de şa împreună cu cel din shifter fac ca maneta să fie adusă înapoi în poziţia iniţială. Per total, după ce capeţi experienţă, convertirea ar trebui să dureze doar 10 minute.

[youtube id=”2dum7tvQcXI” width=”600″ height=”350″]

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvoc lansează colecţia 2015 pentru genţile de bicicletă
Articolul următorTrek prezintă Slash 27.5 2015 Carbon
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ