Acum citesti
Cele mai dure curse de biciclete din lume


În acest articol îți prezentăm cele mai dure curse de biciclete din lume. Poate cândva te vei decide să iei parte la cel puțin una dintre ele. Atenție însă, majoritatea se întind pe mai multe etape și pe distanțe impresionante!



Race Across America Bike Race (RAAM)




Poate una dintre cele mai dure curse de biciclete din lume. Competiția a fost câștigată anul trecut de către slovenul Jure Robic, care a parcurs o distanță totală de 4.836.2 km în 9 zile, 1 oră și 1 minut. Viteza medie de deplasare a concurentului sloven a fost de 22.29 km/h.


Detalii complete despre concurs pe raceacrossamerica.org.


Tour d’Afrique




Ceva mai lungă decât Race Across America, poate fi atât o cursă cât și o expediție. Faptul că se întinde pe parcursul a 11.707 km o face mai mult o expediție decât o cursă. Durata este de 94 de zile din care 26 de zile sunt dedicate odihnei. Costul de participare este de 8.900 euro iar media unei etape este de 123 km.


Detalii complete pe tourdafrique.com.


Cape Epic




Este una dintre cele mai cunoscute curse de anduranță din lume. Un adevărat maraton care adună din ce în ce mai mulți participanți în fiecare an și care se întinde pe 8 etape. Distanța totală ce trebuie parcursă în cele 8 zile de concurs este de 707 km.


Detalii complete pe cape-epic.com.


Crocodile Trophy




10 etape și 1223 de km lungime totală a traseului. Acesta este Crocodile Trophy organizat în Australia. Este cel mai călduros maraton de biciclete din lume iar participarea este limitată la 100 de concurenți. În unele curse au fost raportați diverși concurenți ca fiind dispăruți, datorită condițiilor vitrege în care această competiție se desfășoară. Din fericire, aceștia au fost ulterior găsiți de către organizatori.


Detalii complete pe crocodile-trophy.com.


IronMan




Una dintre cele mai dure curse de triatlon din lume. 3.8 km de înot, 180 km pe bicicletă și 42 de km alergare. Necesită ani de pregătire și a pornit inițial ca o competiție între marinarii americani (Navy Seals). Este organizată în Kona, Hawaii, Statele Unite ale Americii.


Detalii complete pe ironman.com.


La Ruta de los Conquistadores




Cursa de desfășoară într-o locație exotică, cel puțin pentru europeni și anume în Costa Rica. Are 4 stagii totalizând un număr de 400 kilometri. Se desfășoară în luna noiembrie a fiecărui an și traversează Costa Rica de la Pacific până la plajele caraibiene. Este considerată una dintre cele mai brutale curse de biciclete din lume. Un participant al acestei competiții a declarat: „La Ruta kills brain cells”.


Detalii complete pe larutadelosconquistadores.com.


Iron Bike




Italia este țara gazdă a acestei competiții cu o lungime de 650 de km și 22.000 m diferență de nivel. Peisajele sunt spectaculoase, se întinde pe parcursul a șapte etape iar fiecare participant primește un road book pentru orientare facilă.


Detalii complete pe ironbike.it.


BC Bike Race




Sub sloganul More than a Race, organizatorii BC Bike Race propun o cursă dură de biciclete ce se desfășoară pe parcursul a șapte zile în Canada. Taxa de participare este aproximativ 2.000 de $ și poți opta pentru un traseu mai ușor sau unul mai dur. Zilnic trebuie parcurși între 30 și 50 de km, în funcție de ruta aleasă.


Detalii complete pe bcbikerace.com.


TransRockies




O cursă ce traversează Rocky Mountains fiind considerată cea mai dificilă din America de Nord. Peisajele îți taie răsuflarea iar veste îmbucurătoare este că numărul de participanți crește de la un an la altul. La ediția anului trecut au luat parte 450 de concurenți din 20 de țări.


Detalii complete pe transrockies.com.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =