Acum citesti
Filme cu biciclete

Daca arunc un ochi pe sondajul postat in urma cu doua saptamani pe freerider.ro, in care chestionam utilizatorii cu privire la iesirile de iarna cu bicicleta, ajung la concluzia ca multi vor iesi doar atunci cand vremea o va permite. Daca tot ai ceva mai mult timp la dispozitie, ce-ar fi sa te uiti la cateva filme cu biciclete? Majoritatea sunt cotate cu note destul de mari pe IMDB, asa ca asigura-ti cele necesare vizualizarii unui film, si alege unul din titlurile de mai jos.


Jitensha (2009) – 9.2/10


Tradus din japoneza, semnifica „bicicleta” si prezinta viata unui tanar somer. Dupa ce-si da demisia de la locul de munca, componente ale bicicletei sale incep sa dispara rand pe rand. In momentul in care mai ramane doar soneria din intreaga bicicleta, acesta primeste un plic cu diferite adrese unde-si poate gasi componentele furate. Detalii pe imdb.com.


Ladri di biciclette (Bicycles Thieves) (1948) – 8.5/10


Un film lansat in urma cu mai bine de 60 de ani, nominalizat la Oscar, ne relateaza viata unui tanar din Roma devastata de al 2lea Raboi Mondial. Ladri di biciclette a castigat peste 16 premii cinematografice. Detalii complete pe imdb.com.


Breaking away (1979) – 7.7/10


Povestea lui Dave, un campion la ciclism care nu are job si nici nu stie prea bine ce vrea sa faca cu viata lui. Dar este obsedat de echipa de ciclism italiana. Detalii pe imdb.com.


Shiqi sui de dan che (2001) – 7.3/10


Un film cu 2 premii castigate si 4 nominalizari. Si cu o nota de peste 7/10 pe IMDB.com. Este povestea unui baiat venit de la tara in Beijing care obtine un job de curier pe bicicleta. Din momentul in care bicicleta ii este furata, lucrurile se complica. Vezi detalii complete pe imdb.com.


Xich lo (1995) – 7.2/10


Xich lo este povestea unui tanar din Saigon care incearca sa-si catige painea cu o bicicleta taxi. Acesta intra in cercuri mafiote care se ocupa cu droguri si diverse crime. Un film cu un rating mare. Detalii pe imdb.com.


Roozi ke zan shodam (2000) – 7.1/10


Un film ce prezinta cele 3 stagii de viata ale unei femei din Iran : copilaria, maturitatea si batranetea. Partea a 2a a flimului infatiseaza personajul central al actiunii, luand decizia de a participa la o cursa de bicicleta impotriva vointei sotului ei. Detalii pe imdb.com.


Pee-wee’s Big Adventure (1985) – 6.9/10

O comedie ce-l are ca protagonist in rolul principal pe Paul Reubens. Acesta porneste intr-o aventura interesanta, dupa ce bicicleta ii este furata de catre Francis Buxton, un copil bogat din cartier. Detalii pe imdb.com.


Messengers (1999) – 6.8/10


Viata lui Naomi Shimizu, o femeie de cariera care lucreaza pentru o casa de moda. Intr-o buna zi, compania da faliment iar ea se trezeste fara job. La scurt timp, aceasta accidenteaza un biciclist, dar neavand bani sa plateasca daunele este nevoita sa se angajeze la o firma de curierat pe bicicleta. Detalii pe imdb.com.


Rad (1986) – 6.7/10


Povestea lui Cru Jones care-si doreste sa participe la cursa de bmx-uri „Helltrack”. Intre timp se indragosteste de Christian (Lori Loughlin). Va reusi oare sa-l infranga pe riderul bmx de top Bart Taylor? Un film cu un premiu si o nominalizare. Detalii pe imdb.com.


American Flyers (1985) – 6.0/10


Un film cu Kevin Costner, in rolul principal, care vrea sa-si ajute fratele sa castige intr-un concurs de ciclism. Pentru asta il duce in Rocky Mountains pentru un antrenament pe masura. Detalii complete pe imdb.com.


Quicksilver (1986) – 5.1/10


Kevin Bacon, Jami Gertz, Paul Rodriguez sau Rudy Ramos sunt nume sonore care apar in acest film. Povestea se desfasoara in jurul lui Jack Casey (Kevin Bacon) un pusti, care dupa o decizie profesionala dezastruasa se angajeaza la o firma de curierat. Acolo o intalneste pe Terri iar viata sa ia o turnura mare. Detalii pe imdb.com.


BMX Bandits (1983) – 4.8/10


Povestea a doi experti in biciclete bmx si a prietenei lor, Nicole Kidman – foarte tanara la acea vreme, care se ocupa cu jefuirea bancilor. Nota pe IMDB este de 4.8/10 insa review-urile ne comunica faptul ca se numara printre filmele pe care trebuie sa le vezi o data in viata. Detalii pe imdb.com.


Nebraska Supersonic (2001) – 4.7/10


Cal, Stan si Dave reusesc sa termine colegiul si isi cauta un post decent sa lucreze. Din pacate toti 3 sunt concediati rapid si decid sa infiinteze o firma de curierat pe bicicleta, denumita „Nebraska Supersonic”. Odata cu cresterea companiei, incep si problemele, in special cand lui Cal ii este oferit un post foarte tentant la compania concurenta Fancy Express. Detalii pe imdb.com.


Alte filme in care apar biciclete :


Better Off Dead (1985)


Napoleon Dynamite (2004)
National Lampoon’s European Vacation (1985)
New Jack City (1991)


Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
E.T. The Extraterrestrial (1982)

The Man with One Red Shoe (1985)
Running Out of Time 2 (2001)
The Wizard of Oz (1939)


The Goonies (1985)
Life is Beautiful (La Vita è Bella) (1997)


Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + nine =