Acum citesti
Primăria Brașov a dat aviz și a promis 500.000 lei pentru amenajarea de piste de MTB în Poiana Brașov

(foto: Marius Socaciu, captură YouTube)

Proiectul de amenajare a unor trasee de mountain-bike în Masivul Postăvarul din Poiana Brașov ar urma să demareze în acest an, după ce a fost finalziată partea de proiectare, iar, recent, a fost eliberată și autorizația de construire pentru lucrări. În conformitate cu proiectul, traseele vor fi amenajate pe marginea pârtiilor, prin pădure, astfel încât să fie afectat cât mai puțin fondul forestier. Prin amenajarea celor 15 km de piste, Poiana ar putea deveni mai atractivă și pe timp de vară.

Proiectul a fost anunțat încă din 2015, însă partea de proiectare a durat mai mult, ținând cont că a fost făcută voluntar de către niște asociații de bicicliști partenere. Investiția va fi derulată de către Primărie în parteneriat cu Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov, iar în bugetul local pe anul 2019 va fi prevăzută suma de 500.000 de lei, pentru amenajarea celor trei trasee, după cum au anunțat oficialii municipalității. Lucrările vor începe după ce se va închide sezonul de schi, iar vremea se va încălzi.

Un traseu special pentru copii

Cele trei trasee vor face legătura între Poiana Braşov – Poiana de jo. Două dintre acestea vor putea fi utilizate doar pentru coborâre, fiind localizate în partea vestică a domeniului schiabil, între pârtiile Subteleferic și Lupului. Cel de-al treilea va avea un grad de dificultate redus și va avea ca punct de plecare zona Hotelului Ruia și va fi destinat familiilor cu copii. Fiecare dintre cele trei trasee va avea aproximativ 5 kilometri.

Un alt pas birocratic în vederea implementării proiectului este schimbarea categoriei funcționale a perimetrului unde se vor amenaja aceste trasee, de la pădure la pădure-parc, demersuri ce sunt derulate de către Regia Locală a Pădurilor Kronstadt. În vederea amenajării acestor piste de mountain-bike, există și oportunitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Totodată, Primăria își propune să construiască în Poiană și un „alpine coaster”, un fel de bob pe şine care foloseşte forţa gravitaţională pentru mişcare, dar și o sanie pe șine, precum și să înceapă demersurile în ceea ce privește actualizarea documentațiilor pentru extinderea domeniului schiabil și a transportului pe cablu spre Râșnov.

Știre preluată de pe bizbrasov.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =