Acum citesti
Acum 10 ani : Rock Shox Jett

In urma cu 10 ani, tehnologiile pentru furcile cu suspensie se prezentau altfel decat o fac in zilele noastre, desi exista similitudini. Rock Shox Jett reprezenta in 1999 o furca entry spre mid-level, dedicata in general celor pasionati de Cross Country sau Trails-uri. In fisa tehnica a acestei furci era mentionat faptul ca nu trebuie in utilizata pe trasee de downhill. Si o sa intelegi imediat de ce.

Desi utiliza tehnologia de amortizare HydraCoil imprumutata de la modelul Boxxer, aceasta nu oferea decat o cursa de maxim 75 mm insa puteai opta pentru 3 tipuri de arcuri diferite : „soft”, „medium” si „firm”.

Indicii care ne trimit cu gandul spre istorie sunt reprezentate de drop-out-urile (urechile) acestei furci, integrate in bratele inferioare, dar si de cauciucul care proteja bratele superioare ale Jett-ului. Beneficia doar de un reglaj al Preload-ului, prezent in ziua de astazi pe toate furcile decente, chiar si pe cele entry-level. La vremea respectiva era insa o optiune demna de luat in seama.

Poti admira in fotografiile de mai jos si vechiul logo Rock Shox. Furca am gasit-o instalata pe o bicicleta cumparata in 2000, iar functionalitatea acesteia era inca de invidiat : fara joc, fara sunete bizare dar cu o durabilitate de invidiat.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 11 =