Acum citesti
Salomé Bondor despre Bistritz XCO și prima etapa de cupă la Ciclocross

Astăzi îi urăm pentru prima dată bun venit simpaticei Salomé Bondor, care a acceptat rapid propunerea noastră de a redacta un race report despre Bistritz XCO, o competiție pe care a și câștigat-o de altfel. Surprinzător, a venit la pachet și cu câteva cuvinte despre Porolissum CX Challenge. Înainte să-i dăm cuvântul aș dori să mai fac câteva precizări despre performanțele ei (notabile) de anul acesta: a câștigat Campionatul Național de Maraton și de XCO la categorie și de asemenea, Cupa României la maraton și XCO. Probabil asta înseamnă să te culci cu zâmbetul pe buze. Acum, să vedem ce are să ne povestească.

😀

Weeknd-ul care tocmai a trecut a fost unul plin de curse pentru mine chiar daca sezonul se anunta a fi incheiat.

Sambata la Zalau a avut loc prima etapa din cupa nationala de ciclocross si anume Porolissum CX challange dar si primul meu concurs la aceasta disciplina asa ca am luat o piatra in gura, la figurat, si am pornit la drum.

Greu la ciclocross… Mai ales când ești sub atentă și strictă observație.

In ciuda numarului foarte mic de participante, mai exact trei, subsemnata, Lupuj Noemi la categoria amatoare si Bereczki Eszter la junioare care a si castigat cursa, batalia a fost foarte stransa la diferenta de doar 20-30 secunde intre pozitii. Eu am reusit sa ma clasez pe locul secund intr-o cursa mai grea decat ma asteptam, cu multa urcare, multa iarba ce facea inaintarea grea pe bicicleta, viraje stranse, obstacole de sarit sau portiuni de carat bicla in spate. Imediat dupa cursa de CX a urmat o alta cursa de mtb pe acelasi traseu unde din nou m-am batut cu Bereczki Eszter care a si castigat.

Duminica avea sa fie o noua zi cu o noua cursa la care nu am mai fost niciodata dar despre care auzisem de la colegul meu Sergiu ca ar fi draguta, Bistritz xco, o cursa micuta si prietenoasa, organizata de niste oameni faini care se invart mai mult in latura Gravity dar care au reusit sa organizeze foarte bine si un concurs de cross country intr-un loc cu mare potential pentru astfel de curse, avand un traseu relativ scurt de 3.5km cu putin cam multa urcare dar si viraje tehnice, stranse, cu aderenta redusa care trebuiau luate cu atentie, mici dropuri, podete si cateva radacini ce-i aduceau un plus de dificultate.

Race mode: ON.

Primul start a fost al fetelor respectiv juniorilor care au avut de parcurs 3 ture, urmand ca dupa doua ore sa plece in cursa si categoriile de amatori care aveau de facut 5 ture. Aici au fost ceva mai multe fete, sapte, cu doua adversare nu tocmai usor de batut. Inca din primul tur am avut o mica problema tehnica, lantul a zburat de pe foaie, raman putin in urma si remediez problema, Petra Zagrean si Manuela Muresan principalele adversare iau ceva avans. Cursa fiind relativ scurta incerc sa trag tare si sa recuperez timp. La inceputul celei de-a doua ture, pe prima urcare o prind pe Manuela, intram impreuna pe coborare, ea reuseste sa cada la un mic dropulet urmat imediat de un viraj foarte strans care te scotea putin din decor daca nu il abordai cu viteza potrivita. Acolo o las in urma dar continui sa trag dupa Petra care era putin mai in fata, o foarte buna coboratoare cu participari frecvente in cursele de enduro sau Downhill. O prind pe cea de-a doua urcare, ramanem impreuna o bucata de timp dar secundele castigate in sus le pierdeam la vale. Noroc ca am avut mai multa urcare decat coborare si astfel am fost avantajata. Ajung la final pe locul 1 cu un avans de 47 secunde. Un rezultat bun luand in calcul oboseala acumulata de ziua anterioara unde am alergat inca doua curse.

Pana la festivitatea de premiere care a avut premii consistente in bani pentru fiecare categorie dar si o bicicleta pusa la bataie la tombola, ne-am indopat cu pizza din belsug din partea organizatorilor intr-o atmosfera relaxata cu ceva demonstratie de bike trial.

Un concurs dragut care ar merita ceva mai multa atentie pe viitor din partea iubitorilor de mtb si la care am sa revin cu drag.

Material redactat de Salomé Bondor

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 5 =