Acum citesti
Scott Spark RC din acest sezon al campionului Nino Schurter

Nino Schurter a câștigat weekend-ul acesta etapa de Cupă Mondială XCO de la Nove Mesto na Morave, pentru această performanță folosind bicicleta sa Scott Spark RC, asemănătoare cu cea cu care a câștigat și Camponatul Mondial de anul trecut pe același traseu. Bicicleta a fost echipată cu piese complet noi, exceptând transmisia sa preferată SRAM XX1 Eagle.

Centrul bicicletei lui Schurter este același anul acesta, cadrul Scott Sparl RC 900 WC 29er. Pentru rezistență maximă pe traseele foarte solicitante, toată echipa concurează pe bicicletele de nivel WC din carbon HMX în loc de modelele SL mai ușoare cu 100 g. Bicicleta rămâne foarte ușoară, dar înclină spre fiabilitate nu spre economia extremă de grame. Grupset-ul complet SRAM XX1 Eagle 1×12 ajută mult la greutatea redusă și accentuează grafica aurie care celebrează multele curse câștigate de Nino.

Odată cu sponsorizarea de la SRAM pentru 2017 vine și suspenisia RockShox SID WC cu coroană din carbon și gât conic.

Furca portocalie are imprimate curcubeul de Campion Mondial și steagul de Campion Național al Elveției pentru Schurter. Anvelopele folosite sunt Maxxis Aspen 29×2.1. Schurter a folosit aceleași anvelope și anul trecut dar cu sigla producătorului mascată, însă a fost atât de mulțumit încât a adus Maxxis ca sponsor anul acesta. Pe anvelope nu e scris numele modelului, sugerând că e vorba de versiunea Pro Only 170 tpi. Anvelopele sunt montate pe un set de roți din carbon DT Swiss fără o denumire imprimată exceptând un hashtag auriu.

Vopsea aurie se găsește și pe butucii 240s Spline și pe niplurile din aluminiu: #GoldStandard. Cei de la DT spun că ar fi vorba de ultima versiune a modelului XRC 1200 Spline, model introdus acum câțiva ani. Versiunea nouă are o lățime internă a jantelor de 25 mm față de 21.5 mm dar rămâne în categoria ușoară, în jur de 1450 g pentru un set de roți de 29.

Deși SRAM este noul sponsor, amortizorul spate nu a putut fi înlocuit cu unul de la RockShox, se pare că mecanismul de blocare remote al noului RockShox Deluxe nu are suficient loc în cadru. Astfel, pentru moment, Schurter folosește un amortizor Fox Float cu înscrisurile șterse în timp ce RockShox se străduiesc să adapteze o versiune de Deluxe.

Restul componentelor vin de la Ritchey și Syncros, fiind vorba de ghidon, pipă, tijă de șa și șa noi. Rămân însă pedalele Ritchey WCS XC la a căror dezvoltare el a avut un rol foarte important.

Ghidonul și tija de șa din carbon, pipa din aluminiu și șaua cu șine din carbon primesc toate grafica cu roșu și auriu dedicată lui Nino. Grip-urile din silicon Syncros sunt de asemenea asortate. În final, avem un set de frâne SRAM Level Ultimate cu manetele de asemenea în aceiași temă de culori.

Schurter folosește în contiunare un GPS mic Garmin Edge 25 care înregistrează datele esențiale pentru el și antrenori fără să ocupe prea mult din raza viuzală. Un aspect foarte motivant este însă grafica de pe toptube unde sunt amintite toate victoriile sale: 5 Campionate Mondiale, 4 Cupe Mondiale și un aur olimpic. În curând s-ar putea să aibă nevoie de un cadru mai lung să încapă toate!

Bicicleta lui Schurter rămâne deci pentru încă o dată cea mai rapidă a zilei și aici în Cehia.

După cursă, cei de la Bikerumor au cântărit bicicleta Scott Spark RC al lui Nino, rezultatul fiind 9.80 kg, cu doar 10 g mai grea decât anul trecut.

Cu această bicicletă ultra ușoară el va continua deci și sezonul acesta să atace bolovanii de pe cursele de XC ale elitelor!

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =