Acum citesti
Northwave prezintă noua gamă Outcross pentru offroad

Italienii de la Northwave au lansat recent o nouă colecție de pantofi de ciclism pentru offroad adresată atât începătorilor cât și celor avansați. Gama Outcross include trei modele plus un al 4lea special de damă. Pantofii pot fi folosiți indiferent de nivelu însă sunt adresați în special turelor recreaționale, chiar dacă și acestea pot fi mai intense. Cu alte cuvinte, nu sunt gândiți să ofere performanță maximă la concurs ci confort și eficiență maximă pe termen lung, în regim recreațional.  Importatorul oficial Bikefun, ne-a trimis la redacție un set complet Outcross pentru analiză detaliată.

Întreaga serie Outcross arată excelent, iar calitatea executării aproape că este exagerată. Notă maximă la capitolul ăsta. În plus toți pantofii Outcross sunt echipați cu talpă Michellin, iar asta înseamnă transfer bun al puterii de la pantof la pedală, confort la purtare și aderență bună când mai faci un push-bike.

Seria Outcross începe cu modelul Knit care este cel mai ieftin, dar care arată și cel mai bine în opinia noastră. Strângerea pantofului este simplă și se face cu șiret. Așadar fără curelușe velcro, catarama cu clichet sau strângere complexă SLW. Nu consider asta un minus având în vedere prețul și faptul că pantoful este făcut să fie bun la turele recreaționale.

Materialul superior este o țesătură specială care face din modelul Knit să fie cel mai aerisit din seria Outcross. Vara e bine, toamna probabil că trebuie șosete mai groase. Un mare avantaj al pantofilor Knit este faptul că vârful este galoșat. Așadar dispune de super protecție la pietre. Rezistă bine la tăvăleală. Când pedalezi nu-ți va fi de folos însă când faci push sau hike-a-bike pe traseu accidentat, pe un grohotiș ceva, atunci vei aprecia această caracteristică. Galoșarea îți garantează protecție a pantofului și a degetelor tale, pe termen lung. Knit sunt și cei mai ușori din seria Outcross pentru bărbați. Preț recomandat: 378 Lei. Mărimi disponibile: 36-47. Culori disponibile: albastru; negru. Greutate: 425 g (mărime 42).

Outcross 3V este următorul model din gama. Spre deosebire de Knit, 3V dispune de închidere cu velcro. Asta înseamnă o închidere mai rapidă și un control mai bun al nivelului de confort. În plus, partea superioară a pantofului este mai protejată. Este mai puțin aerisită însă asta înseamnă că 3V este mai folositor pe vremea rea.

Și la Outcross 3V avem talpa Michellin Explorer, gândită să ofere rigiditatea optimă în timpul pedalării și flexibilitate suficientă în timpul mersului. Plăcuțele pentru pedalele tip spd, sunt „îngropate”. Asta înseamnă că vei putea merge pe jos, prin oraș sau magazine, suficient de silențios fără să stârnești curiozitatea celor din jur. Talpa Michellin este de asemenea și cu 28% mai robustă față de materialele tradiționale. Așadar o durată de viață mai lungă pentru 3V. Preț recomandat: 418 Lei. Mărimi disponibile: 36-47. Culori disponibile: albastru, antracit/negru, verde army. Greutate: 495 g (mărime 43).

Modelul de top din gama Outcross este Plus. Acesta are o construcție similară cu 3V însă este echipat cu strângere SLW2 pentru un mai bun control al tensiunii asupra piciorului. Northwave Outcross Plus dispune de toate specificațiile modelelor anterioare inclusiv galoșarea vârfului pentru protecție optimă pe munte.

Aerisirea părții superioare se face prin intermediul materialului perforat, similar unei plase 3D la care se adaugă un strat subțire, dar rezistent, asemănător unui film, care oferă protecție la uzură. Închiderea SLW2 este singura de acest tip care oferă fixare „pas-cu-pas”, dar și deschidere completă dintr-o mișcare. Laba piciorului sta apoi foarte bine fixată în pantof și mulțumită celor două curelușe velcro care completează închiderea. Iar la final, pentru support optim al piciorului, exista și un sistem dedicat susținerii călcâiului, pentru acele momente când împingi mult bicicleta sau o cari în spate pe traseul alpin. Preț recomandat: 539 Lei. Mărimi disponibile: 36-47. Culori disponibile: antracit/negru. Greutate: 528 g (mărime 44).

Northwave Outcross Plus este disponibil și în varianta „WMN”, dedicată exclusiv doamnelor și domnișoarelor cicliste. Diferențele față de modelul bărbătesc țin nu doar de culori ci și de construcție. Plus WMN sunt gândiți în așa fel încât să se potrivească perfect pe fizionomia de damă.

Outcross Plus include în construcția sa toate tehnologiile utile pentru a fi folosiți recreațional pe un traseu offroad. Talpa Michellin Explorer ajută mult la aderență pe stâncă, oferă rigiditatea necesară când pedalezi, iar faptul că plăcuțele sunt îngropate înseamnă că vei putea intra fără probleme și în magazinele sătești de pe traseu, fără să faci gălăgie și fără să aluneci pe gresie. Construcția robustă și rezistentă în timp este similara modelului bărbătesc în timp ce culorile sunt specifice de damă. Preț recomandat: 539 Lei. Mărimi disponibile: 36-43. Culori disponibile: negru/turcoaz cu puțin roz. Greutate: 388 g (mărime 37).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 1 =