Acum citesti
Autobike: prima bicicletă de serie din lume cu schimbător automat de viteze

Autobike, împreună cu NuVinci, constructor de butuci cu viteze integrate, lansează prima bicicletă de serie din lume dotată cu schimbător automat de viteze. Din acest sistem fac parte trei componente distincte: un butuc cu dinam de la SRAM, montat în roata din față, care asigură curent continuu pentru sistem, apoi componenta de bază aflată sub bottom bracket care este centrul de comandă și butucul de spate cu viteze integrate de la NuVinci.

Cum funcționează? Un computer analizează viteza, gradul de înclinație al bicicletei (urci sau cobori?), raportul de viteză și cadența, iar în funcție de toate aceste date, comandă butucului să schimbe rapoartele, astfel încât să ai mereu un raport perfect potrivit traseului pe care pedalezi. Computerul analizează aceste informații de sute de ori pe secundă și poate schimba vitezele de mai multe ori într-o singură secundă!

Mai mult decât atât, bicicleta va fi oferită pentru 999$ în versiunea cu cadru pentru bărbați sau pentru femei. Nu sunt oferite detalii despre greutate, însă alte date tehnice le poți obține pe acest site.

via evolvethebike.com

Vezi Comentarii (11)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 14 =