Acum citesti
Avrig Mountain Bike Race va avea loc în acest weekend, la Avrig

Triada MTB 2017 debutează în weekend la Avrig. Avrig Mountain Bike Race, prima etapă din Triada MTB 2017, va avea loc duminică pe dealurile din jurul orașului Avrig. În acest an pe lângă traseul deja clasic de 45 km cu o diferență de nivel de 950m am pregătit și traseu pentru cei mai bine pregătiți sportivi profesioniști și amatori. Traseul lung măsoară 81 de kilometri, are o diferență de nivel de 2.000m și ajunge până la o altitudine de 1.200m în Munții Făgăraș. În acest an Avrig Mountain Bike Race punctează și ca prima etapă din Cupa Națională de Mountain Bike Maraton ceea ce oferă un plus de motivație concurenților.

În cea mai mare parte gradul de dificultate este unul mediu dar există și câteva zone cu dificultate ridicată care îi vor pune la încercare pe cei aproximativ 200 de participanți care se anunță a fi prezenți la start. Zona aleasă pentru traseu este una deosebită din punct de vedere al peisajelor, în multe puncte ale traseului putând fi admirate panorame ale Țării Oltului sau ale Munților Făgăraș. Startul se va da la ora 10:00 din centru orașului Avrig.

Anul trecut, la Avrig, pe o sesiune tehnică ce a oferit un spectacol de neuitat, surprins cum nu se putea mai bine de fotograf.

Sâmbătă 6 mai în centrul orașului Avrig și parțial în grădina de vară a Palatului Brukenthal va fi amenajat un traseu pe care începând cu ora 13:00 vor avea loc concursuri pentru copii cu vârste între 4 și 14 ani. Tot aici se va desfășura începând cu ora 16:00 Campionatul Național de Cross Country Eliminator (XCE), o probă spectaculoasă și relativ nouă în mountain biking.

Proba de XCO va fi organizată că până în prezent, în incinta Palatului Brukenthal.

Programul evenimentului:

Sâmbătă 06.MAI.2017
10:00 – 12:00 Înscrieri (Race office Avrig)
13:00 – 16:00 Concursuri pentru copii între 4 și 14 ani
16:00 – Campionatul Național XCE (Cross Country Eliminator)
18:00 – Festivitate de premiere

Duminică 07.MAI.2017
08:00 – 09:00 Preluare numere (Race office Avrig)
10:00 – Start “Avrig Mountain Bike Race”/ Cupa Națională XCM (Cross Country Maraton) etapa 1
16:00 – Festivitate de premiere

Competiția se află la a 3-a ediție și este organizată de Scott Geiger Team cu sprijinul Primăriei Orașului Avrig și Consiliului Județean Sibiu sub egida Federației Române de Ciclism.

Mulțumim partenerilor noștri MAPEI, BOSCH, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, BALLAN SPORTSWEAR, IDEAL, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, ACTION SPORT, Palatul Brukenthal Avrig, GoPro și partenerilor media Kiss FM, Tribuna, Sibiu 100%, Zile și Nopți, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

La buna desfășurare a evenimentului vor contribui Poliția Orașului Avrig, Poliția Locală Avrig, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.bikeromania.ro și pe pagina de facebook.

Așadar, toți cei dornici de două curse pe măsură, sunt așteptați în weekend la Avirg!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =