Acum citesti
Bianchi Aria 2018 – o nouă cursieră Full Aero

Dacă MTB-urile pot fi full-suspension, iată că și cursierele pot fi full-aero, asta pentru a menționa clar că vorbim despre un model de performanță. Aria este noua cursieră a celor de la Bianchi, iar lansarea ei reprezintă un eveniment, deoarece italienii nu au sute de modele în gamă. Aceasta este o curiseră pentru competiții, cu o geometrie orientată către performanță, manevrabilitate crescută și rigiditate plus o aerodinamică crescută. Mai mult decât atât, aceasta se va înțelege de minune cu ghidoanele aero folosite la triatlon. Așadar, iată cum Bianchi a dat naștere unei cursiere care se pricepe la multe.

Astfel, seat stay-urile și brațele furcii sunt clar inspirate de la modelul Aquilla CV TT, iar headtube-ul este conic, însă cu valorile de 1-1/8 inch către 1-1/4 inch, așadar fără a intra în zona groasă de 1.5 inch. Tija de șa nu are un colier ci are în față un șurub accesibil o cheie impus prin care slăbești strângerea, iar seat tube-ul este scobit după forma roții, ceea ce amintește din nou de bicicletele de triatlon. În fond, este un truc care contribuie la o aerodinamicitate crescută.

Cu o greutate a cadrului de 1.100 de grame pentru dimensiunea de 55cm și o furcă ce pune pe cântar 370 grame, se poate spune că vorbim despre o cursieră relativ ușoară. Este compatibilă atât cu schimbătoarele mecanice cât și cu cele electronice și va fi disponibilă în nu mai puțin de 8 dimensiuni de cadru.

Va fi lansat pe piață după Eurobike și vor fi 5 variante de echipare cu frâne pe jantă și trei cu discuri (cele pe disc spre sfârșitul anului):
– Ultegra 11sp compact 50/34T roti Vision team 35mm
– Ultegra 11sp compact 52/36T Triathlon version roti Vision 35
– Shimano 105 11sp compact 50/37T roti Vision team 35mm
– Campagnolo Potenza 11sp compact 52/36T roti Vision team 35mm
– Campagnolo Centaur 11sp compact 50/34T roti Vision team 35mm

Detalii despre prețuri și comercializarea în România găsești pe pagina importatorului.

via Bianchi

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + three =